Helyi közélet

2018.06.09. 18:19

Csak azt vágják ki, ami sérült és veszélyes

Nyíregyháza - Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok a Zöld Város Program keretében a nyíregyházi Benczúr és Bessenyei téren.

Nyíregyháza - Elkezdődtek a kivitelezési munkálatok a Zöld Város Program keretében a nyíregyházi Benczúr és Bessenyei téren. A parkok megújulnak, futópályát építenek ki, és a régi felújítása mellett új szökőkút is helyet kap a téren. A jövő héten összesen 21 fát vágnak ki, de ezeket 55 fa és 5519 cserje ültetésével pótolják majd – derül ki abból a nyilatkozatból, amelyet Batizi Tamás projektvezető adott a Város-kép Nonprofit Kft-nek.

A nyíregyházi önkormányzat közel 1,2 milliárd forint támogatást nyert a programra. A helyszínek közül elsőként a Benczúr és a Bessenyei tér kap új „arculatot”. Felülvizsgálták a terek növényzetét is, a beruházás során városi rekreációs zöldterületeket alakítanak ki. Batizi Tamás elmondta: a munkák fél évig tartanak majd, ehhez kérik a városlakók türelmét és megértését.

Körültekintéssel döntöttek

A jövő héten ugyan kivágnak 21 fát, de csak olyanokat, amelyek sérültek vagy veszélyesek, és nyomban gondoskodnak a pótlásról is. A kivágásról nagy körültekintéssel döntöttek, például egy juhar megmentése érdekében inkább a sétaút vonalát módosították. Sigmond Sándor városi főkertész szerint az új park képébe nem illenek bele azok a fák sem, amelyek agresszív módon terjeszkednek, elnyomják a korábban telepített növénytakarót. Ilyen például a bálványfa.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában