Helyi közélet

2018.06.07. 13:16

Forrásokat biztosítanak a vállalati képzésekre

Nyíregyháza – Jelenleg három GINOP-os felhívás is él, ezekre nagyvállalatok pályázhatnak, mégpedig saját képzési központ létrehozására.

Nyíregyháza – Jelenleg három GINOP-os felhívás is él, ezekre nagyvállalatok pályázhatnak, mégpedig saját képzési központ létrehozására. Az erre a célra szánt források mértéke 100 és 600 millió forint között mozog – mondta Gedei Gábor projektmenedzser a megyei kereskedelmi és iparkamara csütörtöki (melynek fókuszában a munkahelyi képzéseket támogató programok álltak) szakmai fórumán, majd hozzátette: az unió révén „szponzorált” belső munkahelyi képzések célja az, hogy a vállalkozások, cégek dolgozóit a hazai gazdaság igényeinek megfelelő képzettséggel és kompetenciákkal „ruházzák fel”.

– A nagyvállalati keretre még kevés pályázat érkezett, a mikro-, kis- és középvállalkozásnál a beadott támogatási kérelem összege igen magas, meghaladja a keretet, de a bírálat folyamatos és vannak elutasítások is. Itt tárgyalunk az átcsoportosítási lehetőségekről – mondta Gedei Gábor, aki beszélt arról is: a megyei kereskedelmi és iparkamara honlapján megtalálható egy szakmai anyag, amely összefoglalja a legfontosabb tudnivalókat és felsorolja a beadott pályázatoknál előforduló gyakori hibákat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában