Helyi közélet

2018.06.27. 10:29

Máskor ne szóljanak!

Nyíregyháza - A szirénák üzempróbája a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja.

Nyíregyháza - A szirénák üzempróbája a lakosság védelmét és biztonságát szolgálja.

Sokan kapták fel a fejüket kedden délelőtt, amikor szirénahang hasított a levegőbe. A Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség csütörtökig a Nyíregyházán található polgári védelmi szirénák hangos üzempróbáját végzi.

– A kirendeltség illetékességi területén 93 lakossági riasztó van, ebből 28 a szabolcsi megyeszékhelyen található. Kedden délelőtt Nyíregyházán, négy helyszínen végezték az üzempróbát – avatott a részletekbe Dóka Imre. A katasztrófavédelem megyei szóvivője elmondta: a polgári védelmi szirénák a légitámadások idején töltötték be szerepüket, szerencsére a második világháborút követően ezekre nem volt szükség, de ma is alkalmasak a riasztásra.

Nincs veszély!

– Egy bekövetkezett, vagy előrejelzett katasztrófa esetén a hatóságok ezekkel is figyelmeztetik az embereket, hogy menjenek szabad területről zárt helyre, s figyeljék a médiában, vagy a hangosbemondón elhangzó további utasításokat. A hangos próba célja, hogy ellenőrizzék a riasztók működőképességét. A jelzések semmilyen veszély bekövetkeztét nem jelzik, a lakosságnak nincs teendője – hangsúlyozta a szóvivő.

KM


[related-post post_id="3903660"]

[related-post post_id="3898408"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában