Helyi közélet

2018.06.09. 13:11

Pizzában még az olaszoknál is jobbak vagyunk

Nyíregyháza - Csütörtökön pizzát, pénteken gyrost rendelnek a nyíregyháziak.

Nyíregyháza - Csütörtökön pizzát, pénteken gyrost rendelnek a nyíregyháziak.

Száz nyíregyházi ételrendelésből negyvenötben pizza is szerepel. A pizzaimádó városlakók 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz, minden második pizzán sonka is van, de a városban élők imádják a kukoricát, a hagymát és a bacont is – derül ki a NetPincér legfrissebb felmérésének adataiból. Azt is megtudtuk, hogy van a nyírségieknek még két titkos favoritjuk: a frissensültek (az összes rendelés 12 százalékában rántott hússal vagy sülttel érkezik a futár), és a gyros.

A pizzát minden magyar városban imádják, de a szabolcsi megyeszékhelyen messze az országos átlag felett áll a pizzarendelések aránya – legalábbis ezt mutatják a NetPincér friss felmérésének adatai.

Nem hamburgerezünk

Nyíregyházán nagyon sokan szeretik a pizzát, de a hölgyeknek köszönhetően a városban a gyros is jobban fogy az országos átlagnál. Főleg pénteken, amikor a városban élők a legtöbb ételt rendelik az interneten. Száz rendelésből 45-ben pizza is szerepel, a pizzaimádó nyíregyháziak 77 százaléka a paradicsomos alapra szavaz, és minden második pizzán van sonka. De a város imádja még a kukoricát, a hagymát és a bacont is. Amit viszont nem annyira kedvelnek a városlakók, az a csípős pizza, csupán az összes megrendelés hat százaléka erős. Articsókát, szardellát, kagylót és kéksajtot viszont ne is keressünk a nyíregyháziak kedvencei között, mert itt szinte sosem rendelnek ilyesmit.

Van a pizza mellett a nyírségieknek még két titkos favoritjuk. Messze az országos átlag felett kedvelik a városban a frissensülteket: az összes rendelés 12 százalékában rántotthússal vagy sülttel érkezik a futár. A másik kedvenc pedig a gyros: miközben az országban az összes rendelésnek csak 4 százalékában kérik ezt, a nyíregyháziak minden tizedik alkalommal választják a görög eredetű finomságot. És még valami: a pizzát láthatóan kicsit jobban kedvelik a férfiak, a gyrosból viszont a nők rendelnek többször. Érdekesség, hogy hamburgerből csak fele annyi a rendelések aránya, mint az ország egészében.

A palacsinta a nyerő

A NetPincértől azt is megtudtuk, hogy az édességek versenyét óriási fölénnyel vezeti a palacsinta. Miközben a városban minden tizedik házhoz szállítás tartalmaz desszertet, ezek háromnegyedében palacsintára vágynak az éhes nyíregyháziak. Emellett szinte eltörpül a második helyezett somlói galuska 15 százalékos, és a harmadik tiramisu 7 százalékos részesedése. És hogy mikor rendelnek a nyíregyháziak? A helyi éttermekbe vasárnap érkezik a legkevesebb rendelés, ami talán érthető. A futároknak igazán sok dolguk csütörtökön és pénteken van. Ez a két nap jelenti az ételrendelések csúcsát minden héten. És miközben csütörtökön inkább a férfiak, pénteken a nők gondolják úgy többen, hogy néhány kattintással oldják meg az ebédet vagy a vacsorát.

- KM -


[related-post post_id="3858412"]

[related-post post_id="3808996"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában