Helyi közélet

2018.06.09. 11:18

Záhonyi diákszínjátszók ihlet- és élményszerzése a fővárosban

Záhony - Almásiné Forgács Éva drámapedagógus nevelőtanár vezetésével három éve alakult meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban a diák színjátszókör.

Záhony - Almásiné Forgács Éva drámapedagógus nevelőtanár vezetésével három éve alakult meg a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumban a diák színjátszókör.

A korábban a helyi általános iskolában is színkört alapító és megannyi sikeres darabot színpadra állító jeles pedagógus az utóbbi években a középiskolás tanítványaival nyerte el nemcsak az iskolai közösség szimpátiáját és tetszését, hanem a városlakók, aztán pedig már a megyei szintű rendezvények közönségének elismerését is. Nemzeti ünnepek, nőnapi és karácsonyi rendezvények, tárlatnyitók sorjáznak az alkalmak között, amikor egy-egy tematikus összeállítással léptek pódiumra. Szinte mindannyiszor énekkel, tánccal, zenével, mozgásszínházi elemekkel, vagy éppen látványos jelmezekkel, díszletekkel, hang- és fénytechnikával fokozták a szereplők érett színpadi játéka által nyújtott élményeket. Az elmúlt bő félévben például hat különböző előadással hódították meg a lelkes közönségüket.

A napokban a színkör előadásaiban vezető szerepet betöltő négy kollégista, Kiss Olívia (10.a, Szernye), Antal András (11.c, Ilk), Bökönyi Richárd (11.c, Demecser) és Csákány Martin (11.a, Csongor) utazott az őket pallérozó tanárnő társaságában a fővárosba, hogy amolyan jutalomúton szerezzenek újabb történelmi és színházi ihleteket, élményeket a jövőbeli szereplések előtt. A kirándulás során ellátogattak a parlamentbe, a Terror Háza Múzeumba, sétahajózás keretében ismerkedtek meg a pesti és budai Duna-part nevezetességeivel, majd egyfajta szakmai program, a patinás Madách Színház parádés szereposztásban bemutatott Furcsa pár című komédiája tette teljessé a két felejthetetlen napot.

A színkörvezető pedagógus által szervezett programot a középiskola vezetése, az iskolai alapítvány és az önkormányzat mellett a művészeti csoportnak évek óta szakmai hátteret nyújtó Harmónia Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium támogatta.

- Hudák Márk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában