Helyi közélet

2018.07.05. 09:15

Precizitást vár el másoktól is

Nyíregyháza - A kiváló köztisztviselői munkáért járó Májerszky Béla-díjat ezúttal dr. Grósz Péter osztályvezető érdemelte ki.

Nyíregyháza - A kiváló köztisztviselői munkáért járó Májerszky Béla-díjat ezúttal dr. Grósz Péter osztályvezető érdemelte ki.

A megyeszékhely városvezetése az idei köztisztviselők napi ünnepségen is elismerte azon dolgozóinak a munkáját, akik a legnagyobb szakmai felkészültséggel végzik napi feladataikat, és hivatali kötelességükön túl, precíz, kitartó munkájukkal segítik az önkormányzat működését. A kiváló köztisztviselői munkáért járó Májerszky Béla-díjat ezúttal a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője, dr. Grósz Péter érdemelte ki.

Sokrétű, szerteágazó munka

A kitüntetett elmondta: 2001-ben az állam- és jogtudomány területén szerzett igazgatásszervezői főiskolai, valamint 2005-ben a Pécsi Tudományegyetemen jogi diplomát. Immár 12 éve dolgozik a nyíregyházi hivatalban.

– Az építésügyi osztályon kezdtem, ahol igyekeztem a legjobb tudásommal ellátni a feladataimat, és segíteni a kollégáim munkáját – mesélte dr. Grósz Péter, akit a köztisztviselői pálya iránti elkötelezettsége, hivatástudata eredményeképpen 2012-ben kineveztek az igazgatási osztály élére.

– A munkánk igen sokrétű, szerteágazó; naprakész ismeretekre van szükség ahhoz, hogy feladatainkat a követelményeknek, jogszabályoknak megfelelően, kimagasló szinten láthassuk el – taglalta az osztályvezető, aki a választási ciklusokban is meghatározó és felelősségteljes munkát végez: precízen koordinálja és látja el a szükséges irányítási, egyeztetési és ellenőrzési teendőket, és a pontosságot természetesen a munkatársaitól is megköveteli.

Ünnepélyes keretek között

A nyíregyházi önkormányzat által alapított rangos kitüntetést dr. Grósz Péternek dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző nyújtotta át a Váci Mihály Kulturális Központban rendezett ünnepségen.

PI


Kinek adományozható a díj?

Az önkormányzat által alapított kitüntetések rendszeréről szóló rendelet szerint: „Kiváló Köztisztviselői Munkáért – Májerszky Béla-díj”elismerés annak a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselőnek adományozható, aki a munkáját pontosan, felelősséggel, megbízhatóan végzi, akinek munkájában érzékelhető a közigazgatási tevékenység színvonalának, hatékonyságának fokozására törekvés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában