Helyi közélet

2018.08.04. 10:29

Sosem „kosarazta ki” a sulit

Nyíregyháza - Vajda Tamás tanár úr állítja: azért pályázta meg az intézményvezető-helyettesi megbízatást, hogy pihenhessen.

Nyíregyháza - Vajda Tamás tanár úr állítja: azért pályázta meg az intézményvezető-helyettesi megbízatást, hogy pihenhessen.

Többen is megfordultak már az igazgatóhelyettesi székben az elmúlt években a Nyíregyházi Apáczai Csere János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Tavaly ősztől Vajda Tamás tanár úr tölti be az immár intézményvezető-helyettes névre átkeresztelt posztot. Az irodájába belépve azok számára is rögtön nyilvánvalóvá válik, akik esetleg nem ismerik őt, hogy a sport világából „igazolt át” ide, hiszen az asztalán kitüntető helyen díszeleg egy serleg, egy díszdoboz és egy kosárlabda.

Azért még pattog a labda…

– A dedikált labdát az egyik, a kosarazásban rangos sikereket elérő volt diákom adta nekem, ezeket pedig a legjobb utánpótlásedzőként érdemeltem ki a Nyíregyházi Sportcentrumtól – meséli büszkén. Amikor arról faggattuk, miért pályázta meg a sok felelősséggel és adminisztratív munkával járó vezetőhelyettesi állást, meglepő választ adott: azért, hogy pihenhessen.

– Helyesebben fogalmazva, azért – szabadkozik szinte azonnal –, hogy másképpen dolgozzam. Korábban délelőttönként testnevelésórákat, délutánonként késő estig kosáredzéseket tartottam, hétvégenként ott voltak a meccsek… Kevés időt tudtam önmagamra fordítani és a családomnak szentelni. Sokszor olyan fáradtan értem haza, hogy 10 perc után ülve elaludtam a fotelben.

– Úgy éreztem, megérett az idő némi változtatásra az életemben, így hát bejelentkeztem az újra megüresedett pozícióra, a döntéshozók pedig támogattak. Tanítási időszakban délelőttönként immár főleg irodai, szellemi munkát végzek, már csak egy osztálynak tartok tesiórákat, délutánonként pedig ugyanúgy edzéseket vezetek, utánpótlást nevelek. Mi tagadás, nem vagyok már húszéves, viszont éppen az idén 20 éve, hogy itt dolgozom, az Apáczaiban – árulta el az Apáczai Sulimagazinnak a mindennapjait egyéni étrend és edzésterv szerint élő Tamás bácsi.

Szívügyük a sport

– A mi iskolánk szívén viseli az egészségtudatosságot, a sport­életet, a tehetséggondozást, ezért is annyira szerethető. Nagyszerű eredményeket tudunk felmutatni a kosárlabda mellett például az atlétika, a vívás, az úszás, a tájfutás és a frizbi területén is.

– A jó együttműködéseknek és az Apáczai Iskolai Közhasznú Sport Egyesületen keresztül elérhető TAO-s forrásoknak hála, az iskolaudvar jelentős részét már szép térkövek borítják, a megszépült, pados liget esőben és hóban is állja a sarat. Hamarosan kezdődik a hátsó, óvoda melletti kis pálya felújítása. Úgy tűnik, nem kevés pályázati forintból és némi önerőből, végre újjászülethet az „A” és „B” tornaterem is; modern, 21. századi körülmények és felszerelések között tarthatunk majd testnevelésórákat, sportfoglalkozásokat! – újságolta Vajda Tamás.

- Apáczai Sulimagazin -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában