Helyi közélet

2018.08.04. 19:29

XIX. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok: halászléfőző fesztivál

Tiszabercel - Hagyományosan, a rév melletti Tisza-parton rendezték meg az idei, több napos 19. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok sorozatát.

Tiszabercel - Hagyományosan, a rév melletti Tisza-parton rendezték meg az idei, több napos 19. Tiszaberceli Kulturális és Turisztikai Napok sorozatát.

A szombati nap dél körül találta az első vendégeket a parton, ahol hagyományos ételek sütésével, főzésével készültek megvendégelni a látogatókat. Köztük olyanokra is számítottak - sikerrel - akik egykor itt látták meg a napvilágot, de az élet távolabbra sodorta őket. A Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és Majorette Csoport pattogó indulóval érkezve kezdte meg a szórakoztató programok sorát.

A színpadra szólították a közeli települések polgármestereit és Vinnai Győző országgyűlési képviselőt, majd Szántó Zsolt polgármester köszöntötte a résztvevőket. Utána Vinnai Győző beszélt a Tisza jelentőségéről, ami a legmagyarabb folyóként sok sok települést köt össze. A színpadon a Gold Dance Group lányai és ifjai mutatták meg, hogy klasszikus balettben, latin táncban illetve modern táncban is ügyesek.

Amíg a Tiszaberceli Nyugdíjasok Egyesülete felkészült a produkcióra, a tűzoltók keltette habpartiban szinte mindenki megmártózott. Az est során Nótár Mary, Kefír, és a 4 For Dance táncegyüttes szórakoztatta a nézőket, akik a tűzijáték után a Gáti bálon már maguk rophatták a táncot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában