Helyi közélet

2018.10.05. 14:31

A partnerség közös érdek

Nyíregyháza - Megújul a civil információs portál, ahol a friss pályázatokról is lehet tájékozódni.

Nyíregyháza - Megújul a civil információs portál, ahol a friss pályázatokról is lehet tájékozódni.

Civil szervezetek vezetőivel telt meg a megyeháza díszterme csütörtökön, a Hierotheosz Egyesület, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Civil Információs Centrum idén is megszervezte az Információs Partnerségi Napot. A rendezvény célja az volt, hogy a megyében működő civil szervezetek első kézből tájékozódjanak a programjaikat érintő pályázatokról, működésüket befolyásoló jogi-pénzügyi aktualitásokról.

Emelik a támogatási keretet

A meghívott vendégek között a Miniszterelnökség civil kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Vince is helyet foglalt, előadásában elhangzott: a következő évben a Nemzeti Együttműködési Alapból összesen 6 milliárd forint pályázati forrást hívhat le a civil szektor. A helyettes államtitkár megerősítette: a kormányzat a valódi, a társadalom számára hasznos és eredményes, a helyi közösségek érdekében végzett alapítványi, egyesületi munkát továbbra is elismeri és támogatni fogja. Hozzátette: a következő évben lesznek egyszerűsített, kisebb összegű pályázatok, amelyeket egy meghatározott keretösszegen belül automatikusan megkaphatnak a szervezetek, és működési költségeikre fordíthatják.

– A civilek a társadalom igényeire reflektáló, rugalmas szervezetek, melyek az állami feladatokból is kiveszik részüket – emelte ki köszöntőjében a megyei közgyűlés elnöke, Seszták Oszkár. Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő azt mondta, a hazai jogszabályi környezet javult és alkalmazkodott a szervezetekhez.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában