Helyi közélet

2018.10.30. 08:57

Jól szerepeltek a döntőben az ultisaink

Kecskemét - Az elmúlt hét végén Kecskeméten találkoztak az ország legjobb ultis csapatai.

Kecskemét - Az elmúlt hét végén Kecskeméten találkoztak az ország legjobb ultis csapatai.

A döntőt megelőzően három régióban hat versenyen dőlt el, hogy a közel 80 nevező csapat közül kik vehetnek részt a 21 triót felvonultató döntőben. Megyénk ultisait három csapat, a Kisvárdai ultisok (Mészáros Károly, Dienes János, Kovács Zoltán), a Nyíregyházi fergeteges (Bocz Árpád, Bakos Sándor, Magyar Zoltán), és Tiszabercel A csapata (Varga Ferenc, Száraz László, Oláh László) képviselte. A 12 fordulós, egész napos megmérettetésen remekül szerepeltek a szabolcsi csapatok.

A tavalyi bajnok Kisvárda a verseny közepétől élre állt, és magabiztosan, 9 pont előnnyel védte meg országos bajnoki címét. A Nyíregyházát képviselő csapat sokáig tartotta velük a lépést, és végül ezüstérmet szerzett, a tiszaberceli trió pedig kemény küzdelemben a középmezőnyben végzett.

Az egyéni értékelésben Mészáros Károly a maximális 40 pontból 38-at szerezve lett a legeredményesebb játékos, de Bakos Sándor is dobogóra állhatott, a második helyezést elérő versenyzővel azonos pontszámmal, gyengébb forint eredménnyel. Az ultisok következő nagy megmérettetésére november 17-én, Kisvárdán kerül sor, ahol a Sportulti döntő legjobb 21 versenyzője dönt a bajnoki címről és a helyezésekről – itt megyénket 4 versenyző képviseli.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában