Helyi közélet

2018.10.19. 15:44

Videó: Orbán Viktor fogadta örökbe a nyíregyházi rinocéroszbébit

Budapest - A kormányzati munka mellett Orbán Viktor miniszterelnök arra is szakított időt, hogy eleget tegyen a Nyíregyházi Állatpark felkérésének: örökbe fogadta a szeptemberben világra jött indiai páncélos rinocéroszt.

Budapest - A kormányzati munka mellett Orbán Viktor miniszterelnök arra is szakított időt, hogy eleget tegyen a Nyíregyházi Állatpark felkérésének: örökbe fogadta a szeptemberben világra jött indiai páncélos rinocéroszt.

- Az örökbe fogadás együtt jár a keresztapasággal, most nevet is kell, hogy adjunk neki. Összegyűjtöttem néhány szívemnek kedves lehetőséget, itt az idő, hogy válasszunk - fogalmazott a közösségi oldalán közzétett videóban a kormányfő, aki hétfő reggel 8 óráig várja a szavazatokat a bikaborjú nevére, s hozzátette: ezúttal nem kell kétharmad.

Magyarországon először Nyíregyházán született indiai páncélos rinocérosz, amely a Föld egyik legritkább állata, ezért az esemény igazi zoológiai szenzációnak számít. Orbán Viktor ezt a rinocéroszbébit fogadta most örökbe, a nevét a következők közül választhatják ki a szavazók: Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, Désiré.

Mint arról korábban már beszámoltunk, az egész európai állatkerti szakma örömmel fogadta a 16 hónapnyi vemhesség után megszületett orrszarvút. Az egyszarvú, különleges páncélt viselő indiai rinocéroszból mindössze 180 él a világon, állatkertekben csupán hetven.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az örökbefogadás körülményeiről elmondta: Magyarország miniszterelnöke 2015 őszén járt a Nyíregyházi Állatparkban, itt találkozott a rinocéroszszülőkkel.

– Orbán Viktornak nagyon megtetszett a két különleges állat, s ezt nem felejtették el a park gondozói sem. Amikor ősszel megszületett a nyíregyházi rinocéroszbébi, a kollégáim felvetették: kérdezzük meg a miniszterelnököt, lenne-e kedve örökbe fogadni az indiai páncélost. A felkérőlevelem eljutott hozzá, s igent mondott. Az örökbefogadóra hárul a feladat, hogy nevet adjon a bikaborjúnak. Ennek kiválasztásában várja az állampolgárok voksait közösségi oldalán a kormányfő hétfő reggelig – mesélte Gajdos László.

A Nyíregyházi Állatpark igazgatója hozzátette: vannak még hasonló, jó ötletek az intézményben dolgozók „szellemi tarsolyában”, így várhatóak még hasonló akciók.

SZON/KM


[related-post post_id="4011976"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában