Helyi közélet

2018.11.05. 10:08

Alternatíva a fiataloknak

Berkesz - A program célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi központokban nevelkedő fiatalok számára.

Berkesz - A program célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi központokban nevelkedő fiatalok számára.

„A zene az kell…” bűnmegelőzési program célja, hogy alternatívát kínáljon a gyermekvédelmi intézményekben nevelkedő, a körülményeik miatt fokozottan hátrányos helyzetű fiatalok szabadidejének hasznos eltöltéséhez.

2014-ben a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács pályázati felhívására a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya „A zene az kell, hogy ne vesszünk el, hogy mégse adjuk fel!” címmel dolgozta ki a programot, amely tovább folytatódik a már korábban bevont intézmények (a mátészalkai, a tiszadobi, a nyírbogáti gyermekvédelmi központ) lakóinak bevonásával.

A fiatalok adtak műsort

A napokban Berkeszen rendezték meg a projektnyitó rendezvényt, amelyen részt vett dr. Hatala József, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke és dr. Balogh Barnabás r. ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány is. A megnyitón Szirota Jennifer, az egyik tehetségkutató műsor felfedezettje énekelt, valamint a programban korábban részt vevő gyermekvédelmi központok neveltjei adták elő műsoraikat – tájékoztatta lapunkat a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában