Helyi közélet

2018.11.29. 12:46

Sportulti döntőt rendeztek

Kisvárda - A fináléban a kategória legjobb 21 versenyzője vett részt.

Kisvárda - A fináléban a kategória legjobb 21 versenyzője vett részt.

Sorrendben kilencedszer rendezte Kisvárda a Magyar Ultiszövetség által meghirdetett sportulti bajnokság döntőjét.

A Bessenyei György gimnázium dísztermében lebonyolított egész napos rendezvényen a kategória legjobb 21 versenyzője vett részt. A szövetség által idén bevezetett új lebonyolítási forma óriási sikert hozott: a hat helyszínen megrendezett előversenyeken (Kisvárda, Nyíregyháza, Gyömrő, Kecskemét, Budapest, Veszprém) 171-en regisztráltak – ez háromszorosa az előző évek létszámának.

Fordulatos küzdelem

A döntőt Muzslai Róbert, a szövetség elnöke és Seszták Miklós kormánybiztos, országgyűlési képviselő nyitotta meg, és mindketten elmondták: a körülmények és a lebonyolítás színvonala alkalmassá teszi Kisvárdát arra, hogy a sportulti döntők „örökös házigazdája” legyen.

A finálé rendkívül fordulatos küzdelmet, és szoros végjátékot hozott, az első hat helyen végzett versenyzők mindegyike megnyerhette volna a bajnoki címet. Ez végül Szűrös Györgynek, Sülysáp versenyzőjének sikerült, a legjobb szabolcsi versenyző Mészáros Károly lett – a kisvárdai ultis az 5. forduló után még az élen állt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában