Helyi közélet

2018.11.17. 08:39

Tizenötmilliót csalt el a klubelnök

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A beregi sportklub elnöke saját célra fordította a TAO-támogatást.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A beregi sportklub elnöke saját célra fordította a TAO-támogatást.

A Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt az ellen a sportklubelnök ellen, aki a 2013/2014-es, és a 2014/2015-ös évadokban sportfejlesztési programokra nyújtott be a Magyar Labdarúgó-szövetséghez támogatási kérelmeket, majd a megítélt TAO-támogatásokat nem az egyesület érdekében használta fel, hanem azt felélte – tájékoztatott dr. Borsodi-Buss Emese.

– A vádirati tényállás szerint a beregi sportklub mindkét bajnoki évre csaknem 7 és fél millió forint TAO-támogatást kapott sportfejlesztésre, mellyel a vádlott úgy számolt el, hogy a felesége ügyvezetése alatt álló gazdasági társaság által kibocsátott valótlan tartalmú számlákat csatolt az MLSZ-nek. A számlák egy része sportöltöző felújításról szólt, de az öltözőn kb. egy évtizede felújítás nem történt, más részükön pályafelújítás szerepelt, azonban azok vállalkozói felajánlások voltak. A TAO-támogatásokról egyébként a vezetőség többi tagja nem is tudott.

A támogatási összeget a sportklub elnöke az egyesület bankszámlájáról készpénzben felvette, és saját céljaira fordította, ily módon a két bajnoki évad alatt csaknem 15 millió forint vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvény szellemében alternatív indítványt is tett arra az esetre, ha a vádlott már az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismeri. Ebben az esetben az ügyészség 5 évi, börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés és 1 millió forint pénzbüntetés kiszabását tartaná indokoltnak – ismertette a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában