Helyi közélet

2018.11.21. 17:28

Új ablakokat nyitnak a világra a Zrínyiben

Nyíregyháza - Energetikailag is korszerűsödött a nyíregyházi Zrínyi-iskola.

Nyíregyháza - Energetikailag is korszerűsödött a nyíregyházi Zrínyi-iskola.

Szétverték a nevelői szobát, kiütötték az összes ablakot a helyéről, szinte háborús övezethez hasonlított a felfordulás, mégsem tettek feljelentést. Sőt, az lebegett a szemük előtt, hogy a romhalmaz helyébe egyszer egy merőben új környezet lép. És lőn. Véget ért a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium energetikai korszerűsítése, ennek apropóján járta be a megszépült oktatási intézményt Jászai Menyhért alpolgármester és Tormási Géza önkormányzati képviselő a kivitelezővel és a vendéglátókkal.

Elégedetten nyugtázták

– A beruházás az 1,05 milliárd forint összköltségű „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Nyíregyháza megyei jogú város önkormányzatánál” elnevezésű projekt keretében valósult meg – jelentette ki Jászai Menyhért a helyszíni szemle után. A diákok példás fegyelemmel, udvariasan adtak helyet a népes vendégseregnek, akik elégedetten nyugtázták, hogy szép munkát végeztek az alkotók. Az alpolgármester kiterjesztette a méltatandók körét.

Szorgalom és türelem

– Jár a köszönet a referatúra dolgozóinak, hiszen ők pályáztak eredményesen, le a kalappal a kivitelezők előtt, és hálásak lehetünk a tantestület tagjainak a szorgoskodásért, a diákoknak pedig a türelemért.

A Zrínyi Ilona Gimnáziumban bruttó 185,163 millió forintos költségvetésből lett modernebb az energetikai rendszer.

– Az előző tanév utolsó napjaiban indult el a rekonstrukció. Különös volt az évzáró a felújítás elkezdésével, és fizikailag is nyitott lett az iskola – jegyezte meg Huszárné Kádár Ibolya intézményvezető.

– Az utcai front már alakult, a tanévkezdésre a betűk is visszakerültek a timpanonnál, de még volt hátra munka bőven. Az oktatással párhuzamosan éltünk együtt az építkezéssel. Először mondhattuk el, hogy a verébavatót és a Kutatók Éjszakáját is építési területen rendezhettük meg. Az utolsó fázisban a világítóudvar szigetelése készült el. A nyílászárócsere mellett korszerűbb lett a fűtés, a homlokzati és a vízszigetelés is a fejlesztést szolgálta. Nagyon örülünk annak, hogy részesei lehettünk a felújításnak.

Hihetetlen tempó

– A Zrínyi-beruházás a fejlesztési programcsalád egyik fontos eleme. Az önkormányzat városstratégiai és környezetvédelmi bizottság elnökeként is örülök annak, hogy elkészült ez az összetett munka. Hihetetlen tempóban gyarapodik Nyíregyháza, az újításokkal javul a lakosok életminősége, komfortosabbá válik az életük – fűzte hozzá Tormási Géza.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában