Helyi közélet

2018.12.07. 10:56

Kik nyugszanak a temetőben?

Nyíregyháza - Világháború korabeli fotókat, helyszínrajzokat kíván felkutatni a Magyar Honvédség.

Nyíregyháza - Világháború korabeli fotókat, helyszínrajzokat kíván felkutatni a Magyar Honvédség.

A Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága, azon belül a 6. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda Hadisírgondozó Részlege kéréssel fordul elsősorban a nyíregyházi, ugyanakkor a megyében élő polgárokhoz. Azoknak a segítségét kérik, akiknek van arról tudomásuk, információjuk, hogy 1944–1945-ben, illetve az azt követő években az I. világháborús Hősök temetőjében (Derkovits utca) temettek II. világháborús német és magyar katonákat.

Várják azoknak is a jelentkezését, akik rendelkeznek az elmondottakkal kapcsolatban korabeli fotókkal és helyszínrajzokkal. Akinek a birtokában léteznek ilyenek, azokat szíveskedjenek a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. (Nyíregyháza, Pazonyi tér 5.), vagy a Honvédség (Nyíregyháza, Dózsa György utca 29.) rendelkezésére bocsátani. Bejelentéseiket az alábbi elérhetőségeken tehetik meg: Temető titkárság: [email protected], 42/408-414, Kertész József százados: e-mail: [email protected], mobil: 30/815-0696.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában