Helyi közélet

2018.12.11. 12:08

Megérkezett a Rotary-Mikulás is a művházba

Nyíregyháza - A Rotary Club idén is gondolt a rászoruló gyerekekre.

Nyíregyháza - A Rotary Club idén is gondolt a rászoruló gyerekekre.

A Rotary Club alapvető értékei közé tartozik a segítségnyújtás és az egymásra figyelés. Folyamatos jótékonysági akcióikba lépten-nyomon belebotlunk, példaértékű az az elkötelezettség, amellyel folyamatosan kiveszik részüket a társadalmi felelősségvállalásból.

– Ebben az évben már hetedik alkalommal jött el a Nyíregyházi Rotary Club Mikulása a rászoruló gyerekekhez. Igyekszünk minél több gyermeket meglepni, idén zenés műsor és bábelőadás keretein belül nyújtottunk át egy kis gyümölcsöt, egy mikuláscsomagot és egy lufit a résztvevőknek – mondta Fekete Tibor klubelnök. Több mint háromszáz iskolást és óvodást vendégeltek meg a Váci Mihály Kulturális Központban megrendezett eseményen és további százhatvan csomagot osztottak szét. – Éves szinten két állandó rendezvényünk van, az egyiket Mikuláskor tartjuk, míg a másikat húsvétkor rendezzük meg – tette hozzá Fekete Tibor.

Fontos a jótékonykodás

Nem ez az egyetlen jótékonysági megmozdulása a klubnak, hiszen az idei év sem telt el érdemtelenül. – Adománygyűjtést szerveztünk a római katolikus templomban tartott Cantemus fesztivál nyitókoncertjén, ahol 700 ezer forint jött össze. Ezt az összeget a megyei kórháznak adtuk át. A budapesti Vígszínházban megtekintett Pál utcai fiúk előadáson gyűjtött támogatás Kisvárdán nyújt segítséget. A Keep Floyding együttes a bevételről lemondva támogatja a Gift of Life programunkat, amellyel határon túli, nyitott szívvel született csecsemők életmentő műtétjeit finanszírozzuk. Karácsony előtt pedig átadjuk a Talentum program díjazottainak járó egyszeri jutalmat, amire a helyben tanuló, 14–18 év közötti kiemelkedő tevékenységet végző diákok pályázhatnak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában