Helyi közélet

2019.01.26. 12:50

Ismét felidézték a régi disznótorok hangulatát

Napkor - Az önkormányzat szeretné, ha a település védjegye lenne a böllérverseny.

Napkor - Az önkormányzat szeretné, ha a település védjegye lenne a böllérverseny.

Egy év kihagyással az elmúlt szombaton Napkor önkormányzata ismét megrendezte a méltán híres Napkori Böllérversenyt. A szervezők és a résztvevők nosztalgiázása alapján helyszínnek a Kígyóst és az Aranyalma Étterem környezetét választották, ami utoljára 2005-ben adott otthont a rendezvénynek.

Jó hangulatban

A kezdetekkor – 2002-ben – baráti társaságok jöttek össze a hagyomány ápolása céljából, no meg azért, hogy jól érezzék magukat együtt. Most, 2019-ben a szervezők visszatértek az eredeti elképzeléshez. Visszaidézve a régi falusi disznóvágásokat, 6 csapat részvételével elevenítették fel a régi hangulatot. Dr. Spinyhért Zsolt polgármester Gáva János nyugdíjas polgármestert – a böllérverseny megálmodóját és első szervezőjét – kérte fel a fővédnöki teendők ellátására. A rendezvényen részt vett dr. Seszták Miklós országgyűlési képviselő, kormánybiztos. A jó hangulatban eltöltött egész napos munkát a Turgyán Attila vezette zsűri értékelte. Az eredményhirdetés előtt az Igrice Néptáncegyüttes műsorát élvezhették a résztvevők.

Az önkormányzat gondoskodott a rendezvényre kilátogatók ellátásáról is, a vendéglátó sátorban toroskáposztával, forralt borral és teával várták a napkori lakosokat, akiket előzetesen minden lakásba eljuttatott személyes meghívóval értesítettek a rendezvényről.

A rendezvény zárásaként dr. Spinyhért Zsolt, Napkor polgármestere kiemelte, hogy a 2002-ben megálmodott rendezvény ismét elérte célját.

Az önkormányzat tervei szerint a hagyományt tovább ápolják, szeretnék, ha a település védjegye lenne a böllérverseny, amelyet jövőre is megrendeznek.

A polgármester köszönetét fejezte ki a testvértelepülési és a hazai csapatoknak a rendkívül jó hangulatért, a támogatóknak és az aktív közreműködőknek a segítségért.

- KM -


Az eredmények

A legjobb hurka: polgármesteri hivatal; a legjobb kolbász: idősek otthona; a legjobb toroskáposzta: Jósika Miklós Általános Iskola; a legjobb forralt bor: Szatmárhegy (testvértelepülés); legjobb fogópálinka: Napkori Önkéntes Tűzoltó Egyesület; a legjobb csapat: Napkori Napsugár Óvoda és a Napkori Német Nemzetiségi Önkormányzat; a legjobb böllér: Szilágyi Csaba; különdíj a hagyományőrzésért: Szatmárhegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában