Helyi közélet

2019.01.24. 11:23

Négy gyötrelmes hónap után végre elhagyhatta börtönét

Nyíregyháza - Illés Dániel négy hónap után hétfőn állhatott először lábra, ha minden jól megy, nyáron táncolhat újra.

Nyíregyháza - Illés Dániel négy hónap után hétfőn állhatott először lábra, ha minden jól megy, nyáron táncolhat újra.

Az az Illés Dani, aki remélhetőleg minél hamarabb újra színpadra lép, új emberként áll majd a közönség elé, hiszen tanulságos időszakon van túl. – Tudom, hogy táncosként ugyanazt a színvonalat fogom képviselni, mint a sérülésem előtt, de megfontoltabbnak kell majd lennem – mondja a 4 for Dance együttes táncosa, Illés Dániel, aki négy gyötrelmes hónap után hétfőn állhatott először lábra és ahogy fogalmaz: végre elhagyhatta a börtönét.

Megtörtént a baj

– Amikor 2004-ben megalakítottuk az együttest, nem is gondolkodtunk azon, hogy legyen esetleges „tartalékember” a csapatunkban, aki ha arra lenne szükség, beugrana valamelyikünk helyett – mesélte lapunknak a 4 for Dance tagja, Illés Dániel. – Azonban amikor két évvel ezelőtt Kristófot porckorongsérülés miatt megoperálták, el kellett gondolkodnunk ezen a lehetőségen. Szerencsére Kristóf nagyon gyorsan felépült, így szinte nem is kellett fellépést kihagynunk, ám nemrégiben mégiscsak megtörtént az a baj, amitől mindannyian a legjobban tartottunk…

Mégpedig egy fellépésen, tavaly szeptemberben. Dani egyik lába letapadt, és annyira fájt a térde, hogy már az előadás közben lebicegett a színpadról. Azt hitte, olyan ez, mint egy bokaficam, ami pár perc múlva elmúlik. A következő koreográfiára még visszament a színpadra, de már az első lépések után érezte, hogy ez mégsem fog menni. A műsorról mentő vitte kórházba, ahol azt mondták neki, valószínűleg komoly a probléma, és hogy 95 százalék az esély arra: az állapota rosszabbodni fog.

Dani bízott a maradék öt százalékban, de másnap reggelre sajnos óriásira dagadt a térde. Kiderült, hogy elszakadt az első keresztszalagja, és a porc is megsérült. Gyorsan meg is operálták, majd keresett egy térdspecialistát, aki a lábát decemberben Székesfehérváron újra megműtötte. Ezt követően hat hétig mankót kellett használnia, a napokban azonban újra ráállhatott a sérült lábára is, így következhet a konditerem és a gyógytorna. Ha minden jól megy, júniusban táncolhat újra – de előtte és mögötte is nehéz hetek állnak.

Érzelmi töltetek

– Olyanok voltak ezek a hónapok, mint a házi őrizet – mesélte lapunknak Dani, aki nem titkolja: voltak nagyon nehéz időszakai. – Tavaly év végén született meg a második lányunk, Anna, így az év vége kihívásokkal teli időszak volt számunkra, hiszen én sem tudtam mozogni és sajnos a feleségem sem.

– A nagyobbik gyermekünk, Bogi nehezen is viselte, hogy egyikünk sem tudta ölbe venni, ezért most végtelenül boldog, hogy végre mind a kettőnket „visszakapott”. Ez szívet melengető számunkra, mint ahogy az is hatalmas boldogság, hogy most sok időt tölthetek Annával, de ezekre az érzelmi töltetekre nagy szükségem van a nehéz időszak után. Amióta az eszemet tudom, táncolok, utazok, jövök-megyek, így az ágyhoz kötöttség nagyon megviselt. Különösen azokat a napokat viseltem nehezen, amikor a fiúk fellépésre mentek: tudtam, mikor indulnak, az ágyban fekve elképzeltem, hogyan telik az útjuk, milyen jó érzés lesz nekik színpadra állni és szórakoztatni a közönséget.

Gyorsan kellett lépni

– Amikor kiderült, hogy hónapokig nem táncolhatok, gyorsan lépnünk kellett: meg kellett találni a megfelelő táncost, aki a felépülésemig helyettesít. Olyan embert kerestünk, aki az együttesünk munkáját tiszteletben tartva képes lemondani a hétvégéiről és a szabadidejéről és akiben maximálisan megbízhatunk.

– Így esett a választásunk Cserés Mátéra, akivel együtt dolgozunk az alapfokú művészeti iskolánkban és a közönség visszajelzése alapján nagyon elégedettek lehetünk vele. Mivel én abban sajnos nem tudtam segíteni, hogy a koreográfiákat megtanítsam neki, ez is a fiúkra maradt, de mint ahogy mindent, ezt is ügyesen megoldották. Máté a sok-sok próba alatt viszonylag rövid idő alatt megtanulta a műsorunkat, így a jövő héten ő utazhat a csapattal Indiába. Örülök, hogy egy újabb országba kaptunk meghívást, bár nem tagadom, nekem is nagy álmom volt eljutni oda, viszont biztosan tudom: lesz még erre lehetőségem.

– A fiúk tartják bennem a lelket, sokat segítenek, mindig elmondják: legyek türelmes, ez csak átmeneti állapot. Akárhol vannak, mindig hívnak, írnak, beszámolnak mindenről, így ismerem az aktuális előadás szinte minden részletét – mondja Dani, aki tudja: az első közös fellépésükkel új időszámítás kezdődik majd az életében. – Azt hiszem, erősebb lettem, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben talán még jobb leszek, hiszen alig várom, hogy újra az imádott közönség előtt szerepelhessek a világot jelentő deszkákon.

SZA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában