Helyi közélet

2019.01.17. 16:12

Szerinted hány záhonyi diák lógott ma a suliból?

Záhony - Nagy ellenőrzést tartottak a rendőrök Záhonyban. Hány csellengő volt vajon?

Záhony - Nagy ellenőrzést tartottak a rendőrök Záhonyban. Hány csellengő volt vajon?

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a kiskorú diákok tanítási időben történő csellengésére, az áldozattá és az elkövetővé válás megelőzése érdekében. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Záhonyi Rendőrkapitányság munkatársai közösen ellenőrizték Záhony belvárosában és a vasútállomáson az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat 2019. január 17-én.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt nem váljanak bűncselekmény áldozatává, elkövetőjévé.

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

 • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
 • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt!
 • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat!
 • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!
 • A kábítószerrel kapcsolatos minden magatartást bünteti a törvény, a fogyasztásától kezdődően, a szerrel történő kereskedelemig.
 • A rendőrség a szülők felelősségre is felhívja a figyelmet! Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakodnak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele, tisztázzák az iskolakerülés okát, keressenek közösen megoldást az esetleges problémákra!

  - Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában