Helyi közélet

2019.03.20. 12:25

Gazdag szellemi és emberi útravalót kaptak

Nyíregyháza - Ötven év üzenete: érdemes és szép volt tanárként élni, dolgozni!

Nyíregyháza - Ötven év üzenete: érdemes és szép volt tanárként élni, dolgozni!

– Felemelő, magasztos tanévnyitó ünnepségen kaptuk meg az aranydiplománkat mi tizenhárman, magyar szakon végzettek. Vassné dr. Figula Erika rektor szívhez szólóan méltatta a jubiláló pedagógusok sikeres, lelkiismeretes, közmegbecsülésnek örvendő oktató-nevelő munkáját – idézi fel tavaly őszi emlékeit levelében Molnár Józsefné Király Éva aranydiplomás tanár.

Hűséges fehérgyarmati olvasónk elismerően írt arról, hogy az 1964-től 1968-ig tartó tanulmányi éveik alatt milyen gazdag szellemi és emberi útravalót kaptak a tanárképző főiskola nagy tudású, emberközpontú tanáraitól. – Visszatekintve úgy érezzük, az ott szerzett magas fokú tudással méltóképpen tudtunk helytállni a pályán. Ötven év üzenete: érdemes és szép volt tanárként élni, dolgozni, erre a tanítványok őszinte, sikerekről szóló beszámolói a legjobb bizonyítékok.

Örök barátságok szövődtek

– A Nyíregyházi Egyetem ünnepsége méltóképpen megkoronázta az idős pedagógusok megbecsülését, de kitüntetett figyelmet kaptak az egyetemi polgárokká fogadott elsőévesek is. Immár mindannyian túl vannak az 1. félév vizsgáin, reméljük, sikeresen, miként azt is, hogy hozzánk hasonlóan ők is boldog, felejthetetlen diákéveket töltenek majd el az intézményben. A fél évszázaddal ezelőtti főiskolai éveink nagyon meghatározóak voltak számunkra, máig tartó barátságok születtek azokban az esztendőkben.

– Bizony, 50 év után is szívesen találkozunk egymással, s mindig van mit felidézni a régi szép időkből. Mécs László szavaival: „Szívek közt jó a szívnek! (…) Becsatlakozni társnak egyhez, ezerhez, népes nemzethez: ez a jó!” – írja az aranydiplomás pedagógus.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában