Helyi közélet

2019.03.11. 12:49

Nyíregyházi ruha a portugál kifutón

Nyíregyháza - A nyíregyházi végzős divat- és stílustervező szakos tanuló újabb sikere.

Nyíregyháza - A nyíregyházi végzős divat- és stílustervező szakos tanuló újabb sikere.

Szabó Fanni, a Nyíregyházi SzC Wesselényi Miklós Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma végzős divat- és stílustervező szakos tanulója immár nemzetközi porondon is megmutatta tehetségét. A saját maga tervezett és kivitelezett ruhaköltemény szerepelhetett a Portugáliában megrendezett Gala Namorar Portugal 2019 elnevezésű divatbemutató gálán. Az alkalmazott hímzéstechnikát az Erasmus+ program szakmai gyakorlatán sajátította el Fanni ősszel Bragában.

Országos első volt

Tavaly a XI. Szakma Sztár Fesztiválon, az országos szakmai versenyen első helyezettnek hirdették ki.

– Az ük- és a dédnagymamám is varrónőként dolgozott, és régebben az anyukám szorgoskodott varrodában, úgyhogy nálunk ez családi vonás. Mondhatni: a név kötelez! Korábban több kézműves-foglalkozást is kipróbáltam: gyöngyfűzéssel ékszert készítettem, üveget festettem, megtanultam az anyukámtól kötni és horgolni, de mégis a varrás fogott meg igazán. Amikor a sok darab összeáll eggyé, majd felveszem, jóleső érzéssel tölt el az, hogy a kezem alkotta – nyilatkozta a Kelet-Magyarországnak Szabó Fanni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában