Helyi közélet

2019.03.12. 17:18

Precíz nők a tiszalöki börtönben

Tiszalök - A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának több mint egyharmada női munkavállaló.

Tiszalök - A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának több mint egyharmada női munkavállaló.

Hagyomány már, hogy a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának férfi tagjai verses köszöntővel lepik meg a kolléganőiket. Az idén sem volt ez másképp: a nőnapi megemlékezésen összesen kilencvenhét hölgynek csaltak mosolyt az arcára.

Fontos a szerepük

Virággal, édességgel teremtettek megható, ünnepi hangulatot azoknak a nőknek, akik a mindennapi életben anyák, lányok, feleségek, viszont a munkanapokon ugyanolyan megbecsüléssel végzik áldozatos szolgálatukat, mint férfitársaik. Gyenge-Bíró István bv. ezredes, intézetparancsnok a köszöntőjében elmondta, hogy mennyire fontos a nők szerepe a büntetés-végrehajtásban: a munkavégzésük alapos, pontos, precíz. Tolmácsolta a szervezet országos parancsnokának az ünnepi köszöntőjét, amelyben hálás szívvel ismerte el teljesítményüket.

– A Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet állományának több mint egyharmada női munkavállaló. A létszámuk az elmúlt évek során emelkedik, ezzel is bizonyítva, hogy a rendvédelmi szakmában is megállják a helyüket a nők. Az intézet biztosítja azokat a lehetőségeket és feltételeket, amelyek családbarát légkört és egyenjogúságot teremtenek minden munkavállalónak – jegyezte meg Pappné Baranyi Edina bv. főhadnagy, a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartási fő­előadója.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában