Helyi közélet

2019.04.04. 12:23

MSZP sajtótájékoztató: Rendezni kell a rokkantnyugdíjak ügyét

Nyíregyháza - „Néhány napja, március 31-én lejárt az a határidő, amit az Alkotmánybíróság szabott meg a kormánynak arra, hogy rendezze a rászorulóktól 2012-ben elvett rokkantnyugdíjak ügyét” – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke.

Nyíregyháza - „Néhány napja, március 31-én lejárt az a határidő, amit az Alkotmánybíróság szabott meg a kormánynak arra, hogy rendezze a rászorulóktól 2012-ben elvett rokkantnyugdíjak ügyét” – kezdte csütörtöki sajtótájékoztatóját Halmi József, az MSZP megyei alelnöke. „Annak idején a rokkantnyugdíjasokat emberi méltóságukban alázták meg, amikor felülvizsgálatra kényszerítették őket. A kormány nem tett semmilyen lépést az ügyben, ezért az MSZP-Párbeszéd határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy igazságot szolgáltathassanak a rokkantnyugdíjasoknak. Az a cél, hogy az érintetteket visszahelyezzék az eredeti jogaikba, továbbá a kormány pedig kárpótolja őket. Megyénk országgyűlési képviselői is kiállhatnának a szegény, elesett emberekért!” – fogalmazott Halmi József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában