Helyi közélet

2019.04.02. 12:52

Őszinte vallomás a kábulat veszélyes világáról

Nyíregyháza - Elmondta az élményeit egy olyan fiatal, aki sikeresen leszokott már a függőségeiről.

Nyíregyháza - Elmondta az élményeit egy olyan fiatal, aki sikeresen leszokott már a függőségeiről.

Egészségnapot tartottak a nyíregyházi Abigél Többcélú Intézményben a napokban. Az eseményt a Fenntarthatósági Témahét keretében rendezték meg, az egész hetes programsorozat lezárása, megkoronázása volt ez a délelőtt.

Szenvedélybetegségek

Az egészségnap egy előadással kezdődött, melyet a Talentum Alapítvány munkatársai tartottak drogprevenciós céllal. Szó volt benne a különböző szenvedélybetegségekről, a fiatalkori dohányzás, az alkohol-, gyógyszer- és drogfogyasztás veszélyeiről. Vendégelőadóként elkísérte őket egy olyan fiatalember, aki az alapítvány segítségével és nagy akaraterővel sikeresen leszokott függőségeiről, és saját élményei, tapasztalatai megosztásával elsősorban a droghasználat elutasítására szeretné rávenni a tanulókat. Az előadás után az iskola nagytermében több stand is helyet kapott, amelyek az egészséghez, az egészséges életmód-életszemlélet kialakításához kapcsolódtak.

Állapotfelmérés, tanácsadás

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai motoros szimulátorgépet és részegszemüveget hoztak, a ­Talentum Alapítványtól érkezett előadók különböző prospektusokkal és személyes beszélgetéssel, tanácsadással várták asztaluknál a fiatalokat.

Az általános állapotfelmérés során a 100 Éves Patika szervezésében C-vitamin- és Mg-szintet mértek a jelentkezőknél, s volt kozmetológiai tanácsadás is. A mentőszolgálat munkatársai újraélesztést és sebellátást mutattak be, illetve tanítottak a diákoknak. Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó stand az volt, ahol egészséges ételeket lehetett kóstolni és egy menüsort összeállítani dietetikus irányításával.

Nevetés, jókedv

Remek hangulat, aktív érdeklődés, nevetés és jókedv szőtte át az egész délelőttöt, a nyüzsgő diákok kipróbáltak minden lehetőséget, amit csak kínáltak nekik a pedagógusok az egészségnapon, amit végül egy dance aerobik zárt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában