Máriapócs

2019.05.18. 18:16

A mesék világában jártak

A visszatérő iskolák mellett új intézményekből is érkeztek diákok.

A versenyző diákok egy csoportja

Negyed évszázad után a „Túl az Óperencián” elnevezésű területi mesemondó versenyt szélesebb körben is meghirdette a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A közelmúltban megrendezett versenyen Nagyné Béres Andrea intézményvezető és Buzga Lászlóné, a tanítói munkaközösség vezetője, a verseny főszervezője köszöntötte a résztvevőket, köztük azokat az iskolákat, amelyek először vettek részt az izgalmas versenyen, valamint üdvözölték a már visszatérő vendégeket is. A mesedélutánon négy korcsoportban 76 kisdiák varázsolta el a zsűritagokat, a felkészítő pedagógusokat, a szülőket és a kísérőket.

A korábbi hagyományt követve, ha a rendező oktatási intézmény tanulója dobogós lett volna, különdíjban részesült volna, átadva a helyezést egy vendég mesemondónak.

Eredmények

1. évfolyam: 1. Szemán Dominik (Szt. Péter és Pál Görögkat. Ált. Isk., Nyírlugos), 2. Nagy Csilla (Szt. Péter és Pál Görögkat. Ált. Isk., Nyírlugos), Szabó Viktor (Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkat. Óvoda és Ált. Isk., Újfehértó), 3. Karnai Zsombor (Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkat. Óvoda és Ált. Isk., Újfehértó), Horváth Hédi Panka (Báthory I. Kat. Ált. Isk., Gimn. és Szakgimn., Nyírbátor), különdíjas: Szabó-Fige Zsófia és Csuja Ádám (Szt. Miklós Görögkat. Óvoda, Ált. Isk. és Gimn., Nyíregyháza).

2. évfolyam: 1. Viszlóczki Fruzsina (Báthory I. Kat. Ált. Isk., Gimn. és Szakgimn., Nyírbátor), Szücs Martin Pál (Szt. Piroska Görögkat. Ált. Iskola, Nyíracsád), 2. Czira Elizabet (Istenszülő Oltalmáról Elnevezett Görögkat. Óvoda és Ált. Isk., Újfehértó), Kiss Géza (Báthory A. Ref. Ált. Isk., Nyírbátor), 3. Csollák Nándor Máté (Nyírvasvári), különdíjas: Oláh Zsófia és Kovács Ádám (Dudás Miklós Görögkat. Két Tanítási Nyelvű Ált. Iskola és Alapf. Műv. Isk., Máriapócs).

3. évfolyam: 1. Mátyás Zoé Viktória (Báthory A. Ref. Ált. Isk., Nyírbátor), Bakk Jázmin (Szt. Miklós Görögkat. Óvoda, Ált. Isk. és Gimn., Nyíregyháza), 2. Fedor Judit (Szt. Miklós Görögkat. Óvoda, Ált. Isk. és Gimn., Nyíregyháza), Gyarmati Mira (Nyírbélteki Szt. László Ált. Isk.), 3. Jámbor Zselyke Anna (Szt. Miklós Görögkat. Óvoda, Ált. Isk. és Gimn., Nyíregyháza), Borsos Petra (Nyírbátori Magyar-Angol Kéttannyelvű Ált. Isk. és Alapfokú Műv. Isk.), különdíj: Mitruska Hanna (Máriapócs).

Palóczy Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában