teatime

2019.05.12. 17:57

Ami az emeletes buszok mögött van

Élményekben gazdag napokon vannak túl a kölcseys diákok.

A Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai nemcsak az iskola falai között tanulhatják az angol nyelvet, de anyanyelvi környezetben is gazdagíthatják tudásukat – nemrégiben a fiatalok Anglia nevezetességeivel ismerkedtek meg.

Minden terem egy csoda

– Megérkezésünk után az utunk Stratfordba vezetett: Shakespeare szülőháza korhűen van berendezve, az egész város olyan, mintha a középkorba csöppennénk. Minden a nagy drámaíróról szól, az ott élők pedig nagyon büszkék erre. Másnap a Towerben jártunk, majd a Tower Bridge-en átsétáltunk a Temze túlpartjára, és a Queen’s Walkon gyalogoltunk.

Megnéztük Európa egyik legrégebbi piacát, a Borough Marketet, a híres London Bridge-et, a southwarki katedrálist, majd átmentünk a Harry Potter-filmekből ismert Millennium Bridge-en, és elérkeztünk aznapi végállomásunkhoz, a Szent Pál-székesegyházhoz. Másnap megcsodáltuk Winchestert, Arthur király legendás, monumentális kerekasztalát, szemügyre vettük Salisbury grandiózus katedrálisát és a híres Magna Carta egyik példányát, majd Stonehenge mágikus köveihez vezetett utunk. Az ember csak nézi azokat a hatalmas kősziklákat, és nem tudja elképzelni, milyen célt szolgálhattak elődeink életében.

Ijesztően élethűek

– A 4. napon sétáltunk a festői Hyde Parkban, ahol kedvünkre biciklizhettünk. Pár perc sétára található a parktól a Natural History Museum. Egy hét is kevés lenne, hogy bejárjuk az egészet, de néhány dolgot meg tudtunk nézni, így a Darwin-központot vagy a dinoszauruszmaradványokat, az én kedvencem a földrengés-szimulátor volt.

A nap fénypontja a legtöbb diák számára a Shawn Mendes-koncert volt, ahol mindenki kedvére szórakozhatott. Szombaton következett a gyönyörű Buckingham-palota, a Soho, majd a British Museum. Ha lehetséges, ez még a történeti múzeumnál is monumentálisabb. Minden terem egy kész csoda, láthattuk az ókori Mezopotámia kincseit, az egyiptomi fáraók szarkofágjait, görög és római szobrokat. Nagyon boldog vagyok, hogy ezt a múzeumot nem hagytuk ki a látnivalók közül, szerintem ezt életében egyszer mindenkinek látnia kellene.

Húsvét vasárnapját a London Eye-on kezdtük, majd elsétáltunk a Trafalgar térre, és következett Madam Tussaud panoptikuma. A viaszbábuk ijesztően élethűek, olyan, mintha tényleg találkoznánk neves sportolókkal, énekesekkel, színészekkel, a királyi család tagjaival vagy éppen szuperhősökkel. Az utolsó napunkat Greenwichben indítottuk, ahol benéztünk a Királyi Obszervatóriumba, kedvünkre sétáltunk át a keleti féltekéről a nyugatira, vagy éppen fordítva, majd ellátogattunk Windsorba, ahol éppen otthon volt Őfelsége.

Fantasztikus élményekkel gazdagodtam az egy hét alatt, sokat tanultam Anglia múltjáról, csodálatos emberekkel ismerkedtem meg és láthattam a szigetország nevezetességeit. Biztos vagyok abban, hogy vissza fogok térni erre a varázslatos helyre.

Mindenki hangyának tűnt

Nem volt titok eddig sem, hogy London lenyűgöző, de a London Eye tetejéről egészen más kép tárult a szemünk elé, mint amit az utcákon sétálva láttunk. Mindenki apró hangyának tűnt, olyan volt, mintha az egész világ lelassult volna, nem lehetett látni a nagy nyüzsgést. Nem volt hangoskodás, mindenki a gyönyörű kilátást figyelte. A negyvenperces kör még öt percnek sem tűnt, annyi szemet gyönyörködtető látvány tárult elénk

- Mező Anna, a Nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnázium 9. c osztályos tanulója -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában