vége a sárdagasztásnak

2019.06.06. 12:58

A Tenisz, a Teke, a Tagló és a Pihenő utcákon sem pihennek a melósok és munkagépek nyár végéig

Útépítéseket végeznek Nyíregyháza-Új Kertvárosban, a Pihenő, Tenisz, Teke és Tagló utcákon. A korábbi földutakat összesen 2188 méter szakaszon cserélik aszfaltszőnyegre.

Fotó: Palicz istván

Dr. Kovács Ferenc polgármester csütörtökön, a sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson elmondta: a 150 millió forintos önkormányzati beruházás tartalmazza az útalapépítést, a meglévő aknafedlapok szintbe helyezését, szegélyek építését, a csapadékvíz elvezetéshez szükséges létesítmények kiépítését és az aszfaltozást is. Az útszakaszok kiépítésének határideje augusztus 31., a szeptemberi tanévkezdésre tehát megújul a Pihenő, a Tenisz, a Teke és a Tagló utcák burkolata is, a költségekhez az érintett ingatlantulajdonosok fejenként 150 ezer forint önrésszel járultak hozzá.

A városvezető hozzátette: az idén önkormányzati forrásból 23 utcában épít új aszfaltutat a NyírVV Nonprofit Kft., összesen közel hétezer métert, mintegy 900 millió forintból. A munkálatok elsősorban azokat a külterületi városrészeket érintik, amelyek az elmúlt évek során benépesültek, forgalmassá váltak, így a Kertvárosban, Sóstóhegyen, Kőlaposon, Örökösföldön, Borbányán, Oroson és a Kistelekiszőlőben is épül-szépül az úthálózat.

Járdaépítés és -helyreállítás

Az idei útépítésekkel Nyíregyháza területén 289 kilométerre nő a szilárd burkolatú utak hossza, valamint 130 millió forintból több mint 20 utcában, közel 20 ezer négyzetméteren állítja majd helyre a NyírVV a meglévő aszfaltutakat. A járdaépítési és -helyreállítási munkálatok is folytatódnak 4 helyszínen, az előreláthatóan nyár végéig tartó kivitelezésekre közel 190 millió forintot költ az önkormányzat.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában