Mosoly és könny

2019.06.14. 15:43

Jubiláltak a házaspárok Rakamazon

A férj és a feleség számára már történelmi időszakot ölelnek fel az együtt töltött évek.

Az ünnepelt házaspárok a rakamazi római katolikus templomban a szentmise után

Hagyomány már Rakamazon, hogy évente megemlékeznek a kerek évfordulós házaspárokról. Így volt ez az idén is. A megemlékezés június 1-jén egy felajánló szentmisével kezdődött a római katolikus templomban, majd a városi művelődési központ dísztermében ünnepi műsorral folytatódott.

Az ünnepelt házaspárok a rakamazi római katolikus templomban a szentmise után

Az ünnepelteket a város polgármestere, Bodnár László köszöntötte, s jókívánságokat mondott a karitász nevében Balázs Lajosné. A köszöntő gondolatokkal megelevenedett a múlt, mosolyt csalt az arcokra a sok szép, meghitt perc és boldog óra. Ugyanakkor a nehézségek hallatán a szemekben könnycseppek is csillogtak, hiszen a házaspárok számára szinte már történelmi időszakot ölelnek fel az együtt töltött évek – tájékoztatta lapunkat az eseményről Szloboda Mária.

Több évtizeden át

A házasság titkáról, a szeretet erejéről, az egymás iránti tisztelet és megértés fontosságáról sokat tudnának mesélni a jubiláló házaspárok, hiszen van köztük olyan férj és feleség, akik immár hatvan évvel ezelőtt mondták ki a boldogító igent.

A rakamazi ünnepségen részt vevő házaspárok: Stomp László és Szabó Ilona, Suller Attila és Nagy Mária, Tilki László és Ling Éva, Szabó Tibor és Benda Ilona, Pózer József és Fodor Rozália, Volom Mátyás és Tilki Borbála, Hircsu László és Virág Irén (60 éve házasok), Perger Géza és Hunyadvári Irén.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában