Nyíregyháza

2019.06.21. 14:00

Új rendelők a Malomkertben

A gyönyörűen felújított Szent István utcai rendelőkben gyógyítják majd a háziorvosok a pácienseket.

Fotó: Dodó Ferenc

– Régi álmunk vált valóra azzal, hogy ebben a teljesen felújított épületben, méltó körülmények között fogadhatjuk a betegeinket – mondta dr. Soós Zoltán háziorvos, a Szent István utca 63. szám alatt kialakított rendelők pénteki átadásán. A 18-as körzet háziorvosa elmondta, várhatóan szeptembertől fogadják majd itt a betegeket. A 22-es körzetben dr. Kovács Emília pedig már június 24-étől az új helyen várja a betegeit. – Változatlan rendelési időben és telefonszámon vagyunk elérhetőek – tette hozzá a háziorvos. A csaknem 180 négyzetméteres, teljesen akadálymentesített épületben a praxisközösségek az egészségmegőrző feladataikat el elláthatják.

– A legfontosabbak most nincsenek itt, az a csaknem négyezer ember, akik dr. Kovács Emília és dr. Soós Zoltán körzetéhez tartoznak. Az önkormányzati saját forrásból, több mint 22,7 millió forintból teljesen megújult, korszerű rendelő nemcsak a háziorvosok munkáját segíti, hanem a nyíregyháziak még magasabb betegellátását is szolgálja – mondta dr. Kovács Ferenc rendelők pénteki ünnepélyes átadásán. Nyíregyháza polgármestere hangsúlyozta, hogy az épület kialakításánál szempont volt, hogy a praxisközösséghez tartozó feladatokat is zavartalanul el tudják látni. – Ez annak a nagyon jól átgondolt önkormányzati programnak az újabb fejezete, amit évek óta elkezdtünk, s különböző pályázati források és saját erő felhasználásával épületfelújításokkal, eszközbeszerzésekkel folyamatosan fejlesztjük a háziorvosi ellátást a megyeszékhelyen – fogalmazott a városvezető.

– Az Egészségügyi Támogató Alap Programon keresztül (Etap) az önkormányzat több módon is támogatja a területi ellátási kötelezettséggel rendelkező háziorvosokat, ennek fontos része a praxisfejlesztésre elnyerhető vissza nem térítendő támogatás – erről már Jászai Menyhért alpolgármester beszélt, s hozzátette: a gyógyítás segítő eszközök vásárlására kiírt legújabb pályázatra eddig 12-en jelentkeztek. A háziorvosokat támogatjuk a kedvezményes parkolási díjjal, a veszélyes hulladék elszállítás költségének átvállalásával – sorolta az alpolgármester.

A nyíregyházi közgyűlés szociális, egészségügyi bizottságának elnöke, a körzet képviselője, dr. Rákóczi Ildikó a lakosság közeli ellátást emelte ki, valamint a praxisközösségek prevencióval kapcsolatos feladatainak fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen a megelőzéssel, az egészséges életmóddal nagyon sokat tehetnek a nyíregyháziakért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában