körforgalom

2019.07.26. 12:59

A türelem körforgalmat terem

A kertvárosi közlekedésfejlesztés fontos része a csomópont átépítése.

A megyeszékhely határában határtalan kedvvel kell dolgozniuk azoknak, akik a körforgalmi csomópont átépítésén fáradoznak a Tiszavasvári út-Szélsőbokori út–Fokos utca kereszteződésében.

Noha a kivitelezés várható befejezésének decemberi határideje viszonylag távolinak tűnik, sok még a teendő, de időarányosan jól állnak. Pénteken helyszíni szemlén mutatta be a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt., hogy éppen hol tartanak a munkálatok.

– A kertvárosi közlekedésfejlesztés fontos része ennek a csomópontnak az átépítése. De említhetem a Derkovits, a Legyező és a Dugonics utcát, vagy a Pihenő, a Teke, a Tenisz és a Tagló utcát is – mindegyik beruházás a településrészen élők komfortérzetét növeli – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Tavaly a Bottyán János utca Szirom és Dália utca közötti szakaszának felújításával több mint 1700 méteren lett minőségibb az útalap. Megközelítőleg kétmilliárd forintos költségvetési fejlesztési csomagból nyílt lehetősége további utak fejlesztésére az önkormányzatnak.

Legutóbb a Derkovits utca készült el, ahol 800 méteres útszakasz újult meg, új szegélysor épült, akadálymentesítették a szelvényezés szerinti bal oldali kerékpárutat és a járdát teljes hosszában. Jelenleg a Tiszavasvári út-Szélsőbokori út–Fokos utca kereszteződésében az átalakítás első üteménél tartanak.

– A Fokos utcát lezárták, de a munkavégzés ideje alatt a Fokos utca és az Esély Centrum, a kijelölt gyalogosátkelőhely után, a meglévő kapubejárón és a belső, zúzottkő burkolatú úton keresztül ideiglenesen megközelíthető.

A 36. számú főút széles burkolata lehetővé teszi, hogy a forgalom két sávon haladjon – tájékoztatott az első ütemről Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője. Kiderült, hogy a második ütemben a Szélsőbokori utat lezárják, ezért terelőutat jelölnek ki, a főúton pedig félpályás útlezárásra lehet számítani, a váltakozó irányú forgalmat három fényjelzős forgalomirányító berendezés irányítja majd. Amikor pedig már rendelkezésre áll a teljes körpálya, a kopóréteget aszfaltozzák.

– Decemberre készül el a körforgalom, addig is kérjük, az arra közlekedők türelmét, fokozott figyelmét és a forgalomkorlátozás betartását – tette hozzá Kiss Boglárka.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában