Kelet-retro

2019.07.24. 08:00

Feltárult a szabolcsi földvár titka

Előkaptuk az 50, 40 és 30 évvel ezelőtti Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk egy kicsit.

Feltárul a szabolcsi földvár titka. Már félig elkészült a kutatóárok; a bizonyosság kedvéért a teljes 30 méteres magasságot átszelik, az egykori talajszintig (1969. július 24., csütörtök)

1979. július 24., kedd

Pótjegyzék turistáknak

Mindig örülünk annak, ha bárhol olyan művel jelentkeznek, ami Szabolcs-Szatmár megyére hívja fel a figyelmet, idevonzza új és régi barátainkat. Ezért vettük kezünkbe élvezettel egy laptársunk e havi számát is, amelyben megkezdte megyénk ismertetését útvonalakkal, érdekes látnivalókkal stb.

Mindjárt a B betűnél kénytelenek voltunk tudomásul venni, hogy kedves falunkat, Botpaládot áthelyezték a füzesgyarmati járásba… Továbbá: nagyon régi könyvből írhatta ki az adatait a szerző, mert például mind Anarcshoz, mind Gyulaházához vasúti állomást jelez és tanácsol. Ez még a sínek felszedése előtt lehetett, Bakta és Kisvárda között már évek óta nincs vonat.

Nyíregyháza nevezetes helyeivel is akad baj. Óvodát például hiába keresnénk már a Kálvin téren. És Bessenyei szobra nem a Szamuely, téren van, hanem a Bessenyei téren. Épp úgy, mint Szamuelyé a Szamuely téren.

A kis nyomtatvány 11. oldalán a mi kedves Nyírkátánkat az útmutató visszakereszteli a régi, kissé röstellt névre, Gebére. Mindez afféle pótjegyzék kíván lenni kedves laptársunknak – melynél tudomásunk szerint egész sor turistaszerv jelentkezett díjmentes korrekcióra, nehogy a második részben is vasút mellett legyen például Petneháza…

Kerítés alatt lelte halálát egy mándoki kisfiú

Mándokon egy betonbetétes kerítés tetejére játszás közben felmászott egy hatéves helyi kisgyermek, a kerítés kidőlt és a gyereket maga alá temette. A kifiú olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy az orvoshoz szállítás közben meghalt.

Már a negyedik szinten dolgoznak az építők a készülő új nyíregyházi szállodánál (1969. július 24., csütörtök)
Feltárul a szabolcsi földvár titka. Már félig elkészült a kutatóárok; a bizonyosság kedvéért a teljes 30 méteres magasságot átszelik, az egykori talajszintig (1969. július 24., csütörtök)
Épül a Domus Áruház Nyíregyházán (1989. július 24., hétfő)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában