Ünnepi áhítat

2019.08.29. 12:47

Felszentelték az emléktáblát

A zsidó és árva gyermekek megmentőjeként szolgált pap az intézmény névadója.

Hálaadó ünnepséget tartottak Nyíregyházán, az Élim Evangélikus Szeretetotthon új egységében, a „Sztehlo Gábor” Támogatott Lakhatás épületében. Az enyhe vagy középsúlyos értelmi fogyatékkal élők elhelyezésére szolgáló új ellátási forma május közepén kezdte meg működését a szabolcsi megyeszékhely belvárosában 12 férőhellyel. Az ott élő 18–40 év közötti ellátottak szükségleteiknek megfelelő segítséget kapnak az önálló életvitelhez.

Ünnep volt a Vörösmarty utcai felújított, akadálymentesített épületben
Fotó: Veszprémi Erzsébet

Ünnepi áhítat

A Vörösmarty utcai felújított, akadálymentesített épületben Sipos Ilona intézményvezető köszöntője után Kovács Erzsébet, az intézmény lelkésze tartott ünnepi áhítatot, majd Balázsné István Edit szociális munkatárs az ötvenes években az Élimmel is kapcsolatba került gyermekmentő evangélikus lelkész, Sztehlo Gábor munkásságát mutatta be a hallgatóságnak. A zsidó és árva gyermekek megmentőjeként szolgált pap születésnapja, szeptember 25-e, egyébként az evangélikus diakónia napja. Műsort adtak a ház lakói, és felszentelték a névadó emléktábláját.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában