Folytatódik a felújítás

2019.09.21. 08:36

Nehézségekre kell számítani, megváltozik a forgalom

A Korányi Frigyes utca és a Csaló köz csomópontban körforgalom épülhet a megyeszékhelyen.

Fotó: Pusztai Sándor

A Kosbor utcától a Sóstóhegyi útig (azaz a ­Sparnál található körforgalomtól a Pietra csempe­boltig, a szerk.) tartó útszakasz ­felújításának első üteme ­befejeződött – kezdte a K­o­rányi Frigyes és az Eperjes utca kereszteződésében ­megtartott pénteki sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila. A megyeszékhely alpolgármestere tudja, hogy a Korányi Frigyes utcán hatalmas a forgalom, éppen ezért eddig is szükség volt és lesz is még az autósok és a közlekedők türelmére.

– Rohanó világban élünk, egyre több a gépjármű az utakon, de muszáj toleránsnak lennünk egymással, legyen szó az autósokról, a kerékpárosokról vagy a gyalogosokról – hívta fel a közlekedés résztvevőinek a figyelmét dr. Ul­rich Attila, majd hozzátette: a Korányi Frigyes utcán újra beindult a kétirányú forgalom, viszont az útszakasz felújításának második ütemében átterelésekre kell számítani, így a környék egyes utcáin megnövekedhet az autósforgalom.

Nehézségekre lehet számítani

A Korányi felújításának második üteme szeptember 23-án kezdődik, ezért a Sipkay Barna utca – Kalevala sétány közötti szakaszon útszűkületre és parkolási, megállási nehézségekre lehet számítani. A Csaló köz mindkét ágát teljesen lezárják majd a szakemberek, így a helyi járatú autóbusz is terelőutakon fog közlekedni. A kivitelezés idejére a Sóstói út és a Korányi Frigyes utca közötti közlekedés biztosítása, a Csaló köz érintésével, a Lengyel és a Gádor Béla utcák egyirányúsításával történik majd, az Eperjes utcán keresztül a szervizútra. A Gádor Béla út az Eperjes utcától a Csaló köz irányába, míg a Lengyel utca a Csaló köz irányából az Eperjes utca felé lesz egyirányúsítva.

A pénteki sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Korányi és a Csaló köz csomópontjában egy körforgalmat is kialakítanak majd az 1,1 milliárdos összértékű (ebbe beletartozik a Szarvas utca felújítása is) projekt keretében. Ez biztonságosabbá teszi a közlekedést, ugyanakkor egyenletesebbé teszi a forgalom lefolyását.

– Az önkormányzat úgy van vele: ha valamit csinálunk, azt normálisan csináljuk. A városban jelenleg nyolcvan helyen végzünk útfelújítási munkálatokat, azon vagyunk, hogy évtizedekig ne kelljen a most felújított szakaszokhoz hozzányúlni. Igyekszünk emellett zöldek maradni, fákat, cserjéket is ültetünk a beruházást érintő útszakaszokon – fogalmazott a pénteki sajtótájékoztatón dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere, majd kiemelte a kivitelező eddigi remek munkáját is.

– Még egyszer szeretném megköszönni a városlakók türelmét. A projekt befejezése azonban csak az év végén várható, így szükség lesz még a közlekedők türelmére – zárta dr. Ulrich Attila.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában