Nyírbátor

2019.09.19. 18:31

Nyírbátori Járási Hivatal: tartalom és a forma egysége

Az épület, amely korábban a rendőrség tulajdonában volt, kívül-belül átalakult, a felújításra 550 millió forintot költöttek.

A járási hivatal csütörtöki átadóünnepségen jelen volt Gulyás Gergely is. A Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében kiemelte: a kormány célja, hogy a magyar emberek igényes környezetben intézhessék ügyeiket, és őket olyan felkészült, segítőkész hivatali dolgozók fogadják, akik komfortosan érzik magukat a munkahelyükön.

– A járási hivatal új épülete ékes példája a tartalom és a forma egységének. Azt szeretnénk, hogy a hivatalos ügyeiket modern körülmények közt intézhessék el az állampolgárok, a hivatali dolgozók számára pedig legyenek adottak a feltételek ahhoz, hogy a legjobban és leghatékonyabban végezhessék munkájukat. Ez mindannyiunk érdeke, legyen szó a kormányzatról, az állampolgárokról vagy magukról a hivatali dolgozókról – fogalmazott a nyírbátori járási hivatal új épületének csütörtöki átadóünnepségén Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte a járási rendszer újjáélesztése remek lépés volt, hiszen 2010 óta bebizonyosodott, hogy lehet kistelepüléseken, falvakban is élni úgy, hogy közben a hivatali ügyeket zökkenőmentesen el tudja végezni az ember. A miniszter szerint a Magyar falu program elindítása is erősíteni fogja a falusi életforma létjogosultságát.

– A magyar államiságnak több évszázadra visszanyúló hagyománya van, erre büszkének kell lennünk, ezt erősítenünk kell. Kulcsfontosságú az, hogy a falvakban élők számára is elérhetőek legyenek az állam által nyújtott szolgáltatások, legyen szó építésügyről, gyámügyről vagy más népegészségügyi vagy élelmiszerlánc-biztonsági szolgáltatásról – fogalmazott Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint lényeges, hogy egy hivatalban milyen körülmények is fogadják azt az állampolgárt, aki hivatalos ügyeit gyorsan és hatékonyan szeretné elintézni. – Itt, ebben a hivatalban a tartalom és a forma egysége megvalósult – zárta ünnepi beszédét a miniszter.

Egy hosszú út vége

Éliás Tünde, a nyírbátori járási hivatal vezetője köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki az épület felújításában valamilyen módon is segédkezett.

– Egy hosszú folyamat eredménye az, hogy ma itt ünnepelhetünk, a dolgozóink már a kezdetektől fogva erről álmodtak – fogalmazta meg a felújítás és a költözés jelentőségét a hivatalvezető. Éliás Tünde szerint dr. Simon Miklós nélkül sem kezdődhetett volna el a beruházás, hisz a térség országgyűlési képviselője volt az, aki látván a mostoha munkahelyi körülményeket, szövetségeseket keresett magának, s kijárta azt, hogy új köntöst kapjon az épület. – A kivitelező céggel végig remek volt a munkakapcsolat, minden felmerülő problémát rugalmasan meg tudtunk oldani – közölte a nyírbátori járási hivatal vezetője, aki szerint a közszolgálat abban testesül meg, hogy mindenkinek, válogatás nélkül meg kell tudni adni a lehetőséget és a gyors segítséget a hivatalos ügyek intézéséhez.

Folyamatos a fejlődés

Ez a beruházás is illeszkedik abba a közszolgáltatás-fejlesztési sorozatba, amelyet kormány indított el, 2010 óta a térségben 7500 új munkahely jött létre, 70 kilométer hosszú főút újult meg, 50 kilométernyi kerékpárút épült, s folytathatnám a sort az egészségházak, az óvodák, a művelődési házak, iskolák felújításával – ismertette az elmúlt évek eredményeit dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint az új hivatali épület remekül ki fogja tudni szolgálni a járást és orvosolja majd a felmerülő problémákat.

Román István megyei kormánymegbízott úgy fogalmazott: aki betér a járási hivatal felújított épületébe, az egy olyan szellemiséggel találkozik majd, mely a szakmaiságon és a segítőkészségen alapszik. – Ha már egy volt rendőrségi épületben vagyunk, hadd plagizáljak egy kicsit és mondjam azt, hogy mi is „szolgálunk és védünk”, hiszen a családvédelmi akciótervvel összefüggésben is sok teendője akad a hivatali dolgozóknak – mondta a megyei kormánymegbízott, Román István.

A csütörtöki átadóünnepségen Seszták Oszkár is jelen volt, aki beszédében szintén a magyar közigazgatás egyik nagy mérföldkövének nevezte a járási rendszer újjáélesztését, ahogy az iskolák fenntartóváltása is hozzájárult ahhoz, hogy a regionális különbségek folyamatosan csökkennek. – A területi különbségek csökkenését erősíti majd ez az épület is – emelte ki Seszták Oszkár.

TG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában