Vigyázzunk egymásra!

2019.09.26. 18:47

Videó: Az a bizonyos 20 perc, amikor felbukkannak Nyíregyházán a láthatatlan emberek...

A hajnali órákban van egy durván 20 perces idősáv, amikor a közvilágítás már nem működik, de még csaknem éjszakai sötétség van – írta a Levadászva szerkesztője.

Amikor esik az eső sokkal nehezebb ilyenkor észrevenni a gyalogátkelőhelyen közlekedő gyalogosokat, de tiszta időben is nagyon figyelni kell az autósoknak! A videó pont azt a pillanatot kapja el, amikor a csaknem nappali világosság egy másodperc alatt éjszakai sötétséggé változik. Ez mostanában minden hajnalban 6 óra előtt történik, és nagyjából 20 percig tart – írta a Levadászva szerkesztője, hozzátéve: – Jól látható a felvétel második részében, hogy az okos zebra ilyenkor is életet menthet, de fontos, hogy ne haladjon nagy sebességgel például egy kerékpáros a gyalogátkelőhelyen, mert mint a videó is mutatja, akkor kapcsol be a figyelmeztető jelzés, amikor már majdnem az autós elé ér. Ez egy gyorsan érkező kerékpárosnál már késő...

Autósként, gyalogosként, kerékpárosként egyaránt nagyon vigyázzunk magunkra, vigyázzunk egymásra!

Forrás: Levadászva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában