Útfelújítások

2019.10.26. 10:00

Biztonságosabb közlekedés a megye útjain

Két összekötő és egy bekötőút is megújult megyénkben.

Forrás: Nyírdrón

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében tavaly országosan több mint 526 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása indult el, ebből megyénkben mintegy 66 kilométernyi út felújítása valósul meg európai uniós forrásból – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kommunikációs osztálya. A 3821-es jelű Rakamaz–Balsa–Nagyhalász összekötő út 4,4 kilométeren újult meg teljesen bruttó 2,9 milliárd forintból.

Körforgalom, szalagkorlát

A kivitelezők Ibrány határában és Nagyhalász belterületén egy-egy új körforgalmi csomópontot építettek, a régi burkolatot 7 centiméteres vastag aszfaltréteggel erősítették meg. Egy szakaszon acélszalagkorlátot telepítettek, és felújították a csapadékvíz-elvezető rendszert. A 4924-es jelű Ura–Csenger összekötő út is megújult 2 kilométeren. Az 1,4 milliárd forintos projekthez kapcsolódóan a kivitelező cég gondoskodott az új kiegyenlítő és kopóréteg terítéséről, a burkolati jelek felfestéséről, valamint a sérült úttartozékok cseréjéről, a padkák feltöltéséről és a vízelvezető, szikkasztó árkok tisztításáról.

Hasonlóan jártak el a szakemberek a 41141-es, szamostatárfalvai bekötőút esetében is, ott 1,7 kilométeren újult meg az út 1,4 milliárd forint uniós támogatásból.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában