Nyíregyháza

2019.11.24. 13:52

Reggeli show Balázsékkal

Ezúttal ismert rádiós és televíziós műsorvezetőkkel beszélgettek a borbányai diákok.

Forrás: Roma Ádám

Sebestyén Balázs, Vadon János, Rákóczi Feri. A szenzációs, humoros hármast aligha kell bemutatni, hiszen generációk kedvence e három médiaszemélyiség. A „fiúk” a világhálón, Skype-on keresztül tettek eleget a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményében dolgozó lelkes pedagógus, Roma Ádám osztályfőnök „példás” meghívásának.

A vidám, jó értelemben laza, tartalmas beszélgetés során olyan kérdésekkel „bombázták” virtuális vendégeiket a borbányai diákok, mint: mi a sikerük titka, miért ezt a pályát választották, hogyan lehet valaki jó rádiós, szoktak-e még izgulni adás közben.

Te mit teszel a céljaidért?

– Jani, Feri és Balázs többek között azt hangsúlyozták, hogy nagyon sokat kell tennie az embernek azért, hogy jó szakemberré váljon, bármilyen pályát választ is. Nem elég megszerezni a megfelelő képesítést, a „papír” szükséges, de nem elégséges követelmény. Mint megtudtuk, „Balázsék” például sok rádióhoz és televízióhoz mentek gyakorlatra, hosszú órákat utaztak, dolgoztak annak idején, hogy fejlődjenek a szakmában. Mindig a maximumra törekedtek, s ennek meglett az eredménye. A gyerekeknek azt javasolták, hogy már most, az általános iskolai évek alatt tegyenek meg mindent, amit tudnak a céljaik elérése érdekében, mert ez hatással lesz a jövőjükre.

– A „vendégeink” nagyon lelkesítőek, barátságosak és pozitívak voltak a beszélgetés alatt, felajánlották, hogy máskor is hívhatjuk őket, illetve ha Budapesten járunk, személyesen is találkozhatunk velünk. Sokat tanultunk tőlük 45 perc alatt, a gyerekek sokat profitáltak a motiváló gondolatokból – összegzett Ádám.

Inspirálják a fiatalokat

– Három éve tart a példaképeket vendégül látó programsorozatom az iskolánkban, egész pontosan az osztályomban. Azzal a céllal indult útjára ez a kezdeményezés, hogy a diákok sikeres emberektől tanulhassanak, kövessék a példájukat, tanuljanak a tapasztalataikból, s egy nap ők is elismert munkaerők legyenek saját hivatásukban. Az elmúlt évek alatt több mint 100 példakép volt már a vendégünk személyesen vagy az interneten keresztül. Egytől egyig olyan emberek, akik inspirálták a fiatalokat a céljaik elérésében, megmutatták, hogy kemény munkával, szorgalommal hova lehet eljutni – mesélte Roma Ádám osztályfőnök.

Palicz István

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában