Braille-nyomtatót kaptak

2019.12.11. 14:42

Egy nagyon régi álmuk vált valóra

A civil szervezet évek óta várt arra, hogy megvehesse a Braille-nyomtatót.

Fotó: Dodó Ferenc

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületéhez az idén egy kicsit korábban érkezett meg a Jézuska: a civil szervezet szerdán megkapta a karácsonyi ajándékát, egy Braille-nyomtatót, amit a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának 1,5 millió forintos adományából vásárolhattak meg.

Keresik a segítségre szorulókat

– Nagyon régen vágytunk erre az eszközre, de igazából soha nem bíztunk abban, hogy egyszer majd meg is vehetjük – mondta az egyesület elnöke, Nemes-Nagy Tünde. – Saját bevétel híján csak pályázati forrásokra támaszkodhatunk, de Braille-nyomtatót még a pályázatokban sem tudunk kérni, annyira drága. Éppen ezért hatalmas volt az öröm, amikor a Michelin felajánlotta ezt az összeget, ami szinte teljes mértékben fedezi az eszköz költségét – mondta az elnök.

 

– Sokáig szeretnénk még Nyíregyházán dolgozni, munkát adni az embereknek, és mivel számunkra fontos, hogy a környezetünkben élők jól érezzék magukat, folyamatosan keressük a segítségre szoruló intézményeket, szervezeteket. Így találtuk meg az egyesületet, és tudjuk, hogy a támogatásunk jó helyre kerül, mert sokak életét könnyíti meg – mondta dr. Nemes Attila gyárigazgató, majd Dankó Pál működés közben is megmutatta a nyomtatót, ami a megfelelő helyen lyukasztja ki a papírt, hogy elkészülhessen a pontírású nyomtatás.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában