díj

2020.01.15. 07:44

A Bencs Kálmán-díjas tolmács és szakfordító

„Példaértékű tevékenységével nagyban hozzájárul Nyíregyháza külföldi kapcsolatainak ápolásához és fejlesztéséhez, ezáltal városunk jó hírének növeléséhez” – hangzott el dr. Csiky Nándor méltatásában, aki a legutóbbi közgyűlésen vehette át a Nyíregyháza Városért Bencs Kálmán-díjat.

A Nyíregyházi Egyetem adjunktusa, tolmács és szakfordító a felsőfokú tanintézmény jogelődjénél szerezte németnyelv-tanári diplomáját, azt követően az ELTE Bölcsészettudományi Karán tanult német nyelv és irodalom szakos bölcsésznek és tanárnak, később tudományos fokozatot szerzett a Regensburgi Egyetemen.

Dr. Csiky Nándor
Fotó: Pusztai Sándor

Tíz éve különböző rendezvényeken, konferenciákon, hivatalos eseményeken végez angol és német tolmácsolást. Az utóbbi években tolmácsként rendszeresen részt vett a nyíregyházi önkormányzat megbízásából angol és német nyelvű tárgyalásokon, nagyköveti, konzuli látogatásokon, kulturális-turisztikai rendezvényeken és sajtótájékoztatókon. Jelentős szerepe van a város kulturális, turisztikai kiadványainak angol és német nyelvre fordításában is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában