Szabolcs-Szatmár-Bereg

2020.01.22. 19:41

Új híd váltja ki a kompátkelőt a Felső-Tiszán

Közúti és gyalogos közlekedést egyaránt biztosító híd épül ki Tiszamogyorós és Lónya között, mintegy 200 méteres hosszúsággal – írja a magyarepitok.hu.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A beruházó NIF Zrt. kihirdette a Tiszamogyorós és Lónya között létesítendő új Tisza-híd tervezőjét. A közbeszerzés végeredménye szerint a nyertes Unitef-83 Zrt.-nek a 4113-as jelű út 4 + 023 kilométerszelvényében kell megtervezni a hidat, többek közt a tanulmányterv és a környezeti hatástanulmány elkészítésével. A nyertes feladata a várható forgalmi igények hatékony kiszolgálásának vizsgálata.

Az ország északkeleti csücskében, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő két település között jelenleg komp közlekedik. A hirdetményből kiderül, egy kétszer egysávos új közúti híd létesítését kell előkészíteni a két Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település között.

A beruházáshoz csatlakozik egy úthálózat-korrekció is. A hídon a gyalogos közlekedést is biztosítani kell, az átkelő becsült szerkezeti hosszúsága 200 méter.

Forrás: magyarepitok.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában