Egyelőre használhatatlan a komplexum

2020.01.30. 13:06

Üresen áll az egyetem atlétikai centruma, de miért?

Az elmúlt időszakban több olvasónk is megkereste lapunkat, hogy megtudják, mi történt a Nyíregyházi Egyetem Atlétikai Csarnokával, amelynek a teteje beszakadt.

Forrás: illusztráció / KM-archív

Fotó:

Az épületet szakszerűen körülkerítették, így nem balesetveszélyes, de használhatatlan a komplexum, amely korábban több rangos sportrendezvénynek is helyet biztosított. Megkeresésünkre az alábbi közleményt juttatta el lapunkhoz az egyetem vezetése.

„A Nyíregyházi Egyetem Atlétikai Csarnokának ponyvaszerkezetét 2019 májusában viharos szél bontotta meg. Akkor a további kár megelőzése érdekében az intézmény a sérült felületre ideiglenesen ponyvát húzott a tetőre, és a fenntartó minisztérium felé a csarnok felújítására a beruházási céltámogatás igényét is bejelentette. Tavaly szeptemberben a viharos szél tovább rongálta a ponyvát, így a csarnok használhatatlanná vált.

A megbízott statikus szakember megállapította, hogy a csarnok ebben az állapotában élet- és balesetveszélyes, ezért a létesítményt lezárták. Erre az évre a csarnok felújítására a kormány a céltámogatást biztosítja, erről döntés született. A munkálatok előkészítését (tervezés, közbeszerzési eljárás indítása) január elején megkezdte az intézmény. Az egyetem vezetése bízik abban, hogy 2020 szeptemberében a megújult és biztonságos épületet újra igénybe vehetik a hallgatók és a városi sport­események résztvevői.”

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában