Erasmus+

2020.02.21. 10:38

Három országból jöttek vendégek városunkba

Dr. Szemán Sándor az önkormányzat munkáját is bemutatta

Fotó: Sipeki Péter

Ciprusról, Görögországból és Portugáliából érkezett az a 11 pedagógus és 16 kisdiák, akik a február 17–21-e között rendezett „Europe – an endless story” elnevezésű pályázat magyarországi partnertalálkozója miatt utaztak hazánkba. A delegáltakat a Tempus Közalapítvány kuratóriuma által iskolai, óvodai partnerségek számára kiírt két Erasmus+ projektre sikerrel pályázó Nyíregyházi Bem József Általános Iskola látta vendégül.

A látogatás egyik kiemelt célja, hogy a külföldi diákok megismerjék a vendéglátó iskolát, annak székhelyét, illetve Magyarországot, betekintést nyerjenek a magyar történelembe és kultúrába.

A részt vevő országok mindezek mellett egymás oktatási intézményeinek bevált tanítási gyakorlataival, módszereivel is megismerkednek, miközben különböző projekt­feladatokat valósítanak meg.

A partnertalálkozó résztvevőit a program részeként csütörtökön dr. Szemán Sándor címzetes főjegyző is fogadta, aki nemcsak a városról osztott meg fontos információkat, de az önkormányzat munkáját is bemutatta.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában