lego education

2020.02.27. 07:48

Órákon és táborban is használhatják majd

Ünnepélyes oklevél- és eszközátadási ünnepséget tartottak a napokban a Nyíregyházi Egyetem Eötvös gyakorlóiskola és gimnázium Lego-élményszobájában.

Fotó: nye

Az intézmény tanárai módszertani képzésen sajátították el a Lego Education módszer tanórai alkalmazását. A képzés végén 28 tanító és tanár szakos pedagógus vehetett át elismerő oklevelet Vassné dr. habil. Figula Erikától, a Nyíregyházi Egyetem rektorától, valamint Szabó József Mihálytól, a Lego Education Innovation Studio koordinátorától – tájékoztatta lapunkat Béres Tamás, a felsőoktatási intézmény PR-referense.

Sokoldalú felhasználás

– A Nyíregyházi Egyetemen újonnan induló képzés célja, hogy a pedagógusok megismerjék azt a szemléletet, amely a Lego Education által fejlesztett oktatási célú eszközökre és az ezzel összefüggő, korszerű módszertanra alapozva hozzájárul az oktatás digitális, élményalapú megújításához, függetlenül attól, hogy milyen korcsoportban is alkalmazzák azt – emelte ki Szabó József Mihály.

Az oklevelek mellett megközelítően egymillió forint értékű Lego Education tematikus oktatási készletet is kapott az Eötvös-iskola, az eszközök az alsó tagozatosok természettudományos tanulmányainak segítése mellett a felsősök robotprogramozási feladatainál is jól használhatóak – ismertette dr. Komáromi István igazgató, majd hozzátette: a készletek nem csak az órai munka során és a szakkörökön nyújtanak segítséget, a nyári táborok fejlesztőfoglalkozásain is hasznosnak bizonyulnak majd.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában