Nyírtelek

2020.02.21. 10:48

Új tanítási módszer a Rotary támogatásával

Az újításra, a korszerű módszerek átvételére mindig nyitottak a pedagógusok, hiszen csak így érhetik el az a célt, hogy tanítványaikat sok-sok tudással felvértezzék, a fiatalokat sokoldalú személyiséggé neveljék.

A folytonos megújulás fontosságának gondolatát vallják magukénak a nyírteleki Szent Anna Katolikus Iskola tanárai is, ezért döntöttek úgy, hogy elsajátítják a Komplex Instrukciós Programot (KIP).

Ennek az Amerikában kidolgozott tanulási eljárásnak az a lényege, hogy a különböző társadalmi helyzetű, különböző képességű és teljesítményű gyermekeket a hatékonyság érdekében együtt nevelik csoportmunka keretében.

A gyermekek eredményes és komplex oktatását-nevelését fontosnak érzik a Rotary Clubok is, s egy nemzetközi összefogásnak köszönhetően 23 millió forintos keretet ajánlottak fel négy magyarországi iskola 55 pedagógusának a képzésére.

Ennek a programnak a projektindító sajtótájékoztatóját csütörtökön rendezték meg Budapesten, a mentorságot felvállaló Losonci Téri Általános Iskolában, ahol ott voltak a Szent Anna Katolikus Iskola képviselői is.

A rendezvényen elhangzott, hogy a nyírteleki iskola mellett egy-egy bajai, szentendrei és budapesti iskola pedagógusai vehetnek részt ezen a képzésen, ami már ma meg is kezdődik Cegléden. Mint Horváth-Bócsi Irén, a nyírteleki iskola igazgatója lapunknak elmondta, a két időpontban megrendezendő háromnapos, bentlakásos tanfolyamon az oktatási intézményükből 15 pedagógus vesz részt.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában