Helyi közélet

2020.03.23. 07:58

Digitalizálták a Keletet is

Izgalmas tartalmakkal teszik elviselhetőbbé a bezártságot.

Tekintettel a járványhelyzetre, egy hete nem fogad olvasókat a megyei könyvtár.

– Átérezve az otthon tanulók és a kényszerszabadságon lévők helyzetét, ingyenesen hozzáférhetővé tettük a teljes digitális archívumunkat. Ezzel a gesztussal szeretnénk erősíteni a társadalmi összefogást és izgalmas tartalmakkal elviselhetőbbé tenni a bezártságot – mondta el lapunknak Tomasovszki Anita.

A megyei könyvtár igazgatója hozzátette: az elkövetkező hetekben folyamatosan mutatnak be olyan újdonságokat, amelyekkel az elmúlt hónapokban bővítették a megyei könyvtár gyűjteményét.

Sokan keresték

– Nagyon sok olvasónk kérte és kereste a Kelet-Magyarország régi számait. Jó hír nekik is, hogy nemrégiben elkészültünk a lapok digitalizálásával. Gyűjteményünkben megtalálják az 1945 júliusa után megjelent számokat egészen 2017-ig.

Emellett a Nyírvidék összes számát, a Nyíregyházi Televízió anyagait 2003-ig, a Nyíregyházi Rádió teljes hangállományát és mintegy hétszáz nyíregyházi képeslapot.

CsA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában