Koronavírus

2020.05.02. 14:31

Fertőtlenítettek a tiszalöki börtönben is

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elrendelte a teljes körű fertőtlenítést a hazai börtönökben.

Tiszalökön is előírásszerű védőfelszerelésben végezték a fogvatartottak és a büntetés-végrehajtás személyzete a börtönök megelőző fertőtlenítését. Ez kiterjedt a börtön bástyafalára, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedő utakra, a fogvatartotti mozgási útvonalakra, a sétaudvarokra, a sportudvarokra, a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségére és a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeire, azok berendezési tárgyaira, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárműre.

A magyar börtönökben jelenleg nincsen új koronavírussal fertőzött fogvatartott, amely a büntetés-végrehajtási szervezet által eddig bevezetett megelőző intézkedéseknek és a helyzet kezelésére kialakított szakmai protokoll hatékonyságának köszönhető – közölte a BvOP Kommunikációs Főosztálya.

Fotók: BvOP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában