operatív törzs

2020.05.16. 07:58

Tartsuk meg a kellő távolságot

Meghatározták az optimális körülményeket a szabadtéri fürdők és strandok számára – hangzott el lapunk kérdésére az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2020. április 18. A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifõorvos a koronavírus-fertõzés elleni védekezésért felelõs operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Az elmúlt napokban több mint százzal nõtt a kórházban ápolt koronavírusos betegek száma – mondta Müller Cecília. Hozzátette: 829 beteg szorul kórházi ellátásra, közülük 60 embert kell lélegeztetni. MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Fotó: MTI

Dr. Müller Cecília országos tiszti főorvos a Kelet-Magyarország kérdésére válaszolva elmondta, a strandok, fürdők területén a vízben legalább négy négyzetméter, a parton pedig tizenhat négyzetméternyi felületet kell biztosítani.

Természetesen az egy háztartásban élőknek nem kell ilyen távolságban lenni sem a vízben, sem pedig a parton, azonban másoktól tartsuk meg a megfelelő távolságot. Az üzemeltetők feladata az, hogy a zsúfoltságot megakadályozzák, azaz csak annyi embert engedjenek be, akik biztonságos távolságban lehetnek egymástól.

Ugyancsak kérdésre válaszolva elhangzott, a nagymamák és az unokák is találkozhatnak. Dr. Müller Cecília hozzátette, azt figyelembe kell venni, hogy a jelenlegi koronavírus-járvány ­szempontjából leginkább a krónikus betegek és az idősek a legveszélyeztetettebbek, ezért csak olyanok találkozzanak, akik teljesen egészségesek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, elkezdődhetett a nyári napközis táborok szervezése, amelyeknek a szabályairól ajánlás készül a szervezők és a szülők részére.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában