Fidesz sajtótájékoztató

2020.06.26. 13:23

„Nyíregyháza költségvetése stabil”

– A város a járványhelyzetben gyors, időszerű, szakszerű és célszerű intézkedéseket hozott. Miközben az önkormányzat bevételei ebben az időszakban jelentősen csökkentek, a kiadásai pedig nőttek, zavartalan volt a szociális ellátás, az önkormányzat cégei működtek – mondta a pénteki sajtótájékoztatóján Halkóné dr. Rudolf Éva.

– Nyíregyháza költségvetése stabil, amit jelez, hogy jelenleg mindössze 955 millió forintos hiánnyal számolunk. Ez finanszírozható forgóeszköz-hitellel, amelynek a kamata nem éri el az egy százalékot – fogalmazott a Fidesz Nyíregyházi Szervezetének elnöke, és hozzátette: a megyeszékhelyen mintegy 12 milliárd forint összegben folyamatosak a fejlesztések. Vassné Harman Gyöngyi, a szervezet alelnöke hangsúlyozta: a veszélyhelyzetben az óvodai ellátást minden gyermeknek biztosították, akinek szüksége volt erre, ahogy az érkeztetést is bárki igénybe vehette. Május 25-én újraindult az élet az óvodákban, nyáron pedig az intézmények mindössze 2 hétig tartanak zárva – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában