Nyíregyháza

2020.07.04. 16:00

Egyedülálló nyelvvizsgasikerek a Zelkben

Negyven középfokú és két felsőfokú nyelvvizsgával zárták a tanévet az általános iskolás diákok.

A 8. b osztály Bodoróczkiné Nagy Marianna osztályfőnökkel | Fotó: Barta Sándor archívuma

Vége a tanévnek a diákok nagy örömére. Ilyenkor minden iskola számadást készít éves eredményeiről. Megtették ezt a nyíregyházi Zelk Zoltán angol és német két tannyelvű általános iskolában is – s bizony nagyon impozáns lett az idei tanév végeredménye.

Talán a legbeszédesebb mutatónak az a 40 középfokú és 2 felsőfokú nyelvvizsga számít, amivel ezt a tanévet zárták a 7. és 8. évfolyamon tanuló diákok. Ez az eredmény még a két tan­nyelvű iskolák tekintetében is egyedülálló!

– jelentette ki Medve Róbert tagintézmény-vezető.

A Zelk-iskola nyelvoktatásának nívóját jól példázza a két tannyelvű iskolák országos versenyéről elhozott rengeteg dobogós és előkelő helyezés is – akár egyéni, akár csapatversenyről van szó.

A 8. b osztály Bodoróczkiné Nagy Marianna osztályfőnökkel | Fotó: Barta Sándor archívuma

– Sok minden másban is mérhető a sikerességünk. A továbbtanulás terén is kiváló eredménnyel zártak a zelkes diákok. Ami szintén nem véletlen, hiszen mind a magyar, mind a matematika központi írásbeli felvételijük eredménye magasan az országos átlag felett volt. Így a gyerekek 95 százaléka a jelentkezésekor az első helyen megjelölt középiskolába nyert felvételt. A 8. évfolyam valamennyi tagja érettségit adó gimnáziumba vagy szakgimnáziumba iratkozott be júniusban. Legtöbben a Krúdyt, a Zrínyit, a Kölcseyt, valamint a Vasvári Pál Gimnáziumot részesítették előnyben a továbbtanuláskor.

A komoly szakmai munkát jelzi továbbá, hogy a tavalyi kompetenciamérés idén közzétett eredményei alapján Nyíregyháza legeredményesebb oktatási intézménye volt a Zelk-iskola: a 6. és 8. évfolyam szövegértési és matematikai feladatlapjainak elemzése és értékelése után minden más iskolát megelőztek a megyeszékhelyen.

Rendhagyó tanév

– Igazán büszkék lehetünk az elért eredményeinkre. Mindig elkötelezettek vagyunk diákjaink folyamatos fejlődése, motiválása és egyéni fejlesztése iránt, a kollégák mindent megtesznek a diákok előrehaladása érdekében. Ráadásul mindezt egy nehéz és rendhagyó tanévben értük el. Mindannyiunkra ráfér a pihenés, kollégáimra, a gyerekekre és a szülőkre egyaránt. Így a zelkes közösség újult erővel és lendülettel kezdheti majd 40. tanévét – tette hozzá befejezésül az oktatási tagintézmény vezetője.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában